Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hel ugnsbakad lax med Santorinipaj


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Valfri pajdeg (se länk längre upp till mitt lågkolhydratalternativ)
2 stora vitlök solo
12 små tomater
salt, peppar
1 st purjolök
2 nävar bladspenat
12 svarta urkärnade oliver
150 g fetaost
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven lagrad ost


Instruktioner

Förbered pajskalet.
Sätt ugnen på 200 gr.
Dela tomaterna och halvera vitlöksolon och lägg i smord ugnsform. Salta och peppra något.
Sätt in i ugn i 30 minuter. Sänk värmen till 175 gr.
Ta bort skalet från vitlöken och dela i mindre bitar.
Skölj och strimla purjolöken lägg i smord pajform. Lägg över tomaterna och vitlöken, bladspenat, oliver, fetaost. Vispa ihop ägg och grädde och salta/peppra oh häll över grönsakerna. Avsluta med den rivna osten.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Låt stå ett tag innan servering.