Ingredienser
4 skivor tunna skivor kalvinnanlår
salt, svartpeppar
4 skivor prosciutto
8 salviablad
mjöl till panering (ex: vete mjöl, havremjöl, kokosmjöl)
smör/olja att steka i
Champinjpnsås:
400 g champinjoner
2 msk smör
1 gul lök, finhackad
1,5 msk konc. kantarellfond eller 1 svampbuljong
1 msk japansk soja (börja med mindre och smaka av)
2 dl grädde
2 dl creme fraiche
1–2 msk konjak (går att utesluta)
salt, peppar
Krossad vitlökspotatis eller blomkål <– Länk till receptet
Instruktioner
Börja med potatisen/blomkålen.
Skiva champinjonerna. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt. Lägg i en klick smör och fräs i några minuter, lägg i löken och låt svamp och lök fräsa ihop.
Häll i övriga ingredienser och låt allt koka ihop tills såsen tjocknat. Vispa ner konjaken och låt puttra upp. Håll såsen varm på låg värme.
Lägg skivorna av kalvinnanlår på en skärbräda. Torka av dem. Salta och peppra på båda sidor. Lägg prosciutto på dem och salviablad, vik ihop. Tryck till och panera i valfritt mjöl. Stek dem på ganska hög värme i smör/olja ca 1-2 minuter på varje sida. Lägg på fat och håll varmt innan servering.