Ingredienser
- 400 g salsicciafärs (färs ur korvskinnet eller i förpackat paket)
- 1 zucchini, tärnad i pyttstorlek
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk hela fänskålsfrön, mortlade grovt
- 1/2 tsk chiliflakes
- 4 dl riven parmesan
- 400 g pasta (t.ex. rigatoni, pappardelle eller tortiglioni)
- Salt och svartpeppar
- Färsk persilja, hackad (till garnering)
Instruktioner
Hetta upp en stor stekpanna på medel till hög värme. Lägg i salsiccafärsen och stek tills den får en riktigt gyllenbrun färg och fettet frigörs, ca 5–7 minuter. Använd en stekspade för att bryta upp färsen i mindre bitar. Rör ofta.
Häll av överflödigt fett innan du går vidare.
Fräs hackad zucchini, lök och vitlök i olivolja tills det mjuknat. Rör ner färsen och låt allt gå ihop ett tag.
Häll på vitt vin och låt det reducera något. Rör ner grädde, dijonsenap, oregano, chiliflakes, mortlade fänkålsfrön och 2 dl av parmesanen. Låt småputtra i 3–5 minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av pastan.
Vänd ner den nykokta pastan i såsen och tillsätt lite pastavatten om såsen behöver spädas ut. Rör om ordentligt så att allt blandas väl. Toppa med resterande parmesan och färsk persilja. Servera direkt och njut!