Salsicciapasta – En italiensk favorit på 30 minuter som passar perfekt till en klassisk Chianti!
Denna krämiga salsicciapasta med parmesan och grädde kommer bli en snabb favorit, det har den blivit hos oss!
Perfekt till både vardag och helg när du vill ha något snabbt, krämigt och otroligt gott!
Passade mycket bra till nedan vintips.
Villa Puccini Chianti DOCG – klassisk Chianti
Villa Puccini Chianti är en ikon inom italienskt vin och är tillbaka i sin klassiska bastflaska – precis som på 1970-talet när den prydde var och varannan pizzeria i Sverige. Men det är inte bara flaskan som är tidlös, även vinet är en hyllning till Toscanas vintradition.
Detta smakrika Chianti Classico-vin är gjort på 100 % sangiovese, en druva som ger vinet dess typiska syra och livliga fruktighet. Doften är fyllig och mustig med inslag av körsbär, plommon och björnbär. Smaken är välbalanserad och nyanserad med toner av mörk choklad, salvia, vildhallon och bergamott.
I den långa eftersmaken framträder eleganta nyanser av tobak, svarta vinbär och lakrits.
Detta klassiska Chianti-vin är som gjort för det toskanska köket. Det passar utmärkt till smakrika pastarätter, och i synnerhet till salsicciapasta. Den kryddiga salsiccian, den krämiga såsen och den umamirika parmesanen får en perfekt motvikt av vinets friska syra och djupa fruktighet. Kombinationen lyfter fram de rustika smakerna i både mat och vin och skapar en harmonisk smakupplevelse.
Villa Puccini Chianti DOCG är också ett utmärkt val till andra italienska klassiker som pizza, risotto, ossobuco och tomatbaserade rätter som bolognese eller långkokt högrev. Servera det ungt och lätt kylt för att verkligen framhäva dess friska och fruktiga karaktär.
Vinet får extra charm när vinmakarna buteljerar det i Chiantis ikoniska bastflaska, en symbol för italiensk vintradition.
Ni kan lägga en beställning till ert lokala systembolag HÄR
ART NR 70095 | Villa Puccini Chianti, 2022 | 750 ml | ALK 12% | 119 KR
Över till detta goda recept som blivit familjens favorit! Barnen bjöd på detta när de lagade trerätters till mig i julklapp, ni kan läsa om det HÄR.
Salsicciapasta med ljuvliga smakar av örter och med umamismak av parmesan.
Det är inspirerat från Icas recept men anpassat efter mitt tycke och smak.
Äter du inte pasta? Varför inte servera din saisicciapasta utan pasta fast med förvälld strimlad vitkål? Det ska jag göra nästa gång! Andra alternativ är tex ugnsbakade rostade blomkålsbuketter.
Zucchini, schalottenlök, fänkålsfrön och vitlök fräses först i lite olivolja.
Salsiccafärsen steker jag länge så att fettet frigörs och den får en knaprig konsistens. Fettet låter jag sedan rinna av innan jag blandar med grönsaksfräset.
Grädden rörs ner och får puttra ihop i ca 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och lite kalvfond.
Rör ner parmesanen och rör ihop tills osten smält.
Rör ner pastan och nu är salsicciapastan redo att serveras!
Jag serverade i djupa pastatallrikar. Riv mer parmesan över och garnera gärna med lite klippt persilja!
Salsicciapasta FTW!
Har du testat receptet? Berätta i kommentarsfältet vad du tyckte!
Ni kan lägga en beställning på Villa Puccini Chianti till ert lokala systembolag HÄR
Salsicciapasta – Krämigt och lättlagat recept
- Portioner: 4
Ingredienser
- 400 g salsicciafärs (färs ur korvskinnet eller i förpackat paket)
- 1 zucchini, tärnad i pyttstorlek
- 1 gul lök, finhackad
- 2 vitlöksklyftor, finhackade
- 2 msk olivolja
- 1 dl vitt vin
- 2 dl grädde
- 2 tsk dijonsenap
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk hela fänskålsfrön, mortlade grovt
- 1/2 tsk chiliflakes
- 4 dl riven parmesan
- 400 g pasta (t.ex. rigatoni, pappardelle eller tortiglioni)
- Salt och svartpeppar
- Färsk persilja, hackad (till garnering)
Instruktioner
Hetta upp en stor stekpanna på medel till hög värme. Lägg i salsiccafärsen och stek tills den får en riktigt gyllenbrun färg och fettet frigörs, ca 5–7 minuter. Använd en stekspade för att bryta upp färsen i mindre bitar. Rör ofta.
Häll av överflödigt fett innan du går vidare.
Fräs hackad zucchini, lök och vitlök i olivolja tills det mjuknat. Rör ner färsen och låt allt gå ihop ett tag.
Häll på vitt vin och låt det reducera något. Rör ner grädde, dijonsenap, oregano, chiliflakes, mortlade fänkålsfrön och 2 dl av parmesanen. Låt småputtra i 3–5 minuter tills såsen tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Spara ca 1 dl pastavatten innan du häller av pastan.
Vänd ner den nykokta pastan i såsen och tillsätt lite pastavatten om såsen behöver spädas ut. Rör om ordentligt så att allt blandas väl. Toppa med resterande parmesan och färsk persilja. Servera direkt och njut!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)