Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Salladswrap med tacokyckling och avokado-ranchdressing


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

600 g kycklingfilé
1 påse tacokrydda, gärna sockerfri
3 msk rapsolja
3 msk ljus soja, gärna tamari

Avokadoranchdressing:
2 dl neutral rapsolja
1 ägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 lime
1 avokado
2 msk finhackad persilja
12 krm salt
1 krm nymalen svartpeppar

Tillbehör, förslag:
Salladsblad (romansallad på bild)
körsbärstomater
gurka
svarta oliver
jalapenos
limeklyfta
salsasås
koriander


Instruktioner

Börja med kycklingen.
Putsa kycklingfiléerna, lägg dem i påse eller skål med tacokrydda, olja och soja, salta något. (tänk på att sojan är salt)
Marinerades i kylskåp ca 1 timme.
Grilla sedan eller ugnslaga kycklingen (20-25 minuter på 200 gr.) och låt vila under bakplåtspapper innan de skärs upp.
Fortsätt med dressingen: Jag har alltid alla ingredienserna kylskåpskalla, de behöver vara i samma temperatur för att det ska bli en majonnäs.
Lägg alla ingredienserna utom avokadon och persiljan i en mixerskål och sätt stavmixern i botten.
Kör igång mixern och vicka lite på den tills majonnäsen gått ihop.
Mixa sedan ner avokado och rör sedan i finhackad persilja.