5,4K
Jag började med majonnäsen:
2 dl neutral rapsolja. Jag köper Zetas Raps Olja (inte ekologisk eller kallpressad! Ger för mycket smak)
1 ekoägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 lime
1-2 krm salt
Alla ingredienser MÅSTE vara kylskåpskalla!
Lägg dem i en mixerskål och sätt stavmixern i botten, sätt på! För den inte upp och ner utan vricka bara lite på den tills du fått en bra majonnäs.
Mixa sedan ner:
1 avokado
och när dressingen är slät, rör ner:
2 msk finhackad persilj
1 krm nymalen svartpeppar
Kycklingfiléerna trimmades och lades sedan i påse med Spicemaster tacokrydda, salt och 1/2 dl rapsolja och 1/2 dl tamarisoja.
Marinerades i kylskåp ca 1 timme.
Om jag inte har egen färdigblandad tacokrydda så använder jag Spicemasters ekologiska tacokrydda. Tänk bara på att den bara innehåller kryddor, inget salt! Så man måste salta!
Grillades sedan under lock i vår Weber gasolgrill. Går givetvis att grillas i ugn (200 gr i ca 25 minuter)
Kycklingen får sedan vila 10 minuter under aluminiumfolie för att bli saftig!
Sedan är det bara att hacka grönsaker och servera!
I min wrap (romansallad) hade jag kyckling, körsbärstomater, gurka, svarta oliver, jalapenos, limeklyfta, salsasås, ranchdressing och hackad koriander!
MAGISKT gott!!!
Vi älskar tacos och andra kryddstarka rätter i vår familj.
Wraps är så enkla och goda och man kan fylla dem med vad som helst!
Jag saknar aldrig tortillas eller tacoskal utan använder alltid salladswraps! Nyttigare och godare!
I går blev det såååå gott det höll alla med om och jag vet vad hemligheten var! Den saftiga tacokryddmarinerade kycklingen och avokado-ranchdressingen – En fullträff!
Ovanpå det massor med koriander – YUM!
Först ut var ranchdressingen.
Jag började med majonnäsen:
2 dl neutral rapsolja. Jag köper Zetas Raps Olja (inte ekologisk eller kallpressad! Ger för mycket smak)
1 ekoägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 lime
1-2 krm salt
Alla ingredienser MÅSTE vara kylskåpskalla!
Lägg dem i en mixerskål och sätt stavmixern i botten, sätt på! För den inte upp och ner utan vricka bara lite på den tills du fått en bra majonnäs.
Mixa sedan ner:
1 avokado
och när dressingen är slät, rör ner:
2 msk finhackad persilj
1 krm nymalen svartpeppar
Kycklingfiléerna trimmades och lades sedan i påse med Spicemaster tacokrydda, salt och 1/2 dl rapsolja och 1/2 dl tamarisoja.
Marinerades i kylskåp ca 1 timme.
Om jag inte har egen färdigblandad tacokrydda så använder jag Spicemasters ekologiska tacokrydda. Tänk bara på att den bara innehåller kryddor, inget salt! Så man måste salta!
Grillades sedan under lock i vår Weber gasolgrill. Går givetvis att grillas i ugn (200 gr i ca 25 minuter)
Kycklingen får sedan vila 10 minuter under aluminiumfolie för att bli saftig!
Sedan är det bara att hacka grönsaker och servera!
I min wrap (romansallad) hade jag kyckling, körsbärstomater, gurka, svarta oliver, jalapenos, limeklyfta, salsasås, ranchdressing och hackad koriander!
MAGISKT gott!!!
7 kommentarer
När du gör din egen tacokrydda är det chilipeppar eller chilipulver du använder? Kryddburken som heter chilipulver är ju redan en blandning i sig. Tänkte blanda ihop lite egen tacokrydda så tacksam för svar ?
Står bara Chili pepper på min burk men det gör ju inget om du tar chilipulver – blir ingen märkbar skillnad.
Tack för svar ?var mest rädd för att det skulle bli för starkt om jag valde chilipepparn… ?
Låter jättegott, tack för receptet! En praktisk fråga dock: ska även saltet vara kylskåpskallt?
Ser Sååå godt ut 🙂 Skal definitivt prøves
Åh ser riktigt gott ut! 🙂