Salladswrap med tacokyckling och avokado-ranchdressing

av Åse

Vi älskar tacos och andra kryddstarka rätter i vår familj.
Wraps är så enkla och goda och man kan fylla dem med vad som helst!
Jag saknar aldrig tortillas eller tacoskal utan använder alltid salladswraps! Nyttigare och godare!
I går blev det såååå gott det höll alla med om och jag vet vad hemligheten var! Den saftiga tacokryddmarinerade kycklingen och avokado-ranchdressingen – En fullträff!
Ovanpå det massor med koriander – YUM!
Först ut var ranchdressingen.
012A1927


Jag började med majonnäsen:
2 dl neutral rapsolja. Jag köper Zetas Raps Olja (inte ekologisk eller kallpressad! Ger för mycket smak)
1 ekoägg
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
saften av 1/2 lime
1-2 krm salt
Alla ingredienser MÅSTE vara kylskåpskalla!
Lägg dem i en mixerskål och sätt stavmixern i botten, sätt på! För den inte upp och ner utan vricka bara lite på den tills du fått en bra majonnäs.
Mixa sedan ner:
1 avokado
och när dressingen är slät, rör ner:
2 msk finhackad persilj
1 krm nymalen svartpeppar
Kycklingfiléerna trimmades och lades sedan i påse med Spicemaster tacokrydda, salt och 1/2 dl rapsolja och 1/2 dl tamarisoja.
Marinerades i kylskåp ca 1 timme.
Om jag inte har egen färdigblandad tacokrydda så använder jag Spicemasters ekologiska tacokrydda. Tänk bara på att den bara innehåller kryddor, inget salt! Så man måste salta!
012A1924
Grillades sedan under lock i vår Weber gasolgrill. Går givetvis att grillas i ugn (200 gr i ca 25 minuter)
012A1929

012A1933
Kycklingen får sedan vila 10 minuter under aluminiumfolie för att bli saftig!
Sedan är det bara att hacka grönsaker och servera!
I min wrap (romansallad) hade jag kyckling, körsbärstomater, gurka, svarta oliver, jalapenos, limeklyfta, salsasås, ranchdressing och hackad koriander!
012A1936

012A1941

012A1944
012A1951

012A1956

MAGISKT gott!!!

7 kommentarer

Eva 11 april, 2016 - 18:09

När du gör din egen tacokrydda är det chilipeppar eller chilipulver du använder? Kryddburken som heter chilipulver är ju redan en blandning i sig. Tänkte blanda ihop lite egen tacokrydda så tacksam för svar ?

Svara
Åse 11 april, 2016 - 18:12

Står bara Chili pepper på min burk men det gör ju inget om du tar chilipulver – blir ingen märkbar skillnad.

Svara
Eva 11 april, 2016 - 20:32

Tack för svar ?var mest rädd för att det skulle bli för starkt om jag valde chilipepparn… ?

Svara
Catherine 23 juni, 2015 - 14:36

Låter jättegott, tack för receptet! En praktisk fråga dock: ska även saltet vara kylskåpskallt?

Svara
Giske 16 juni, 2015 - 19:36

Ser Sååå godt ut 🙂 Skal definitivt prøves

Svara
Neta - träning och hälsa 16 juni, 2015 - 13:20

Åh ser riktigt gott ut! 🙂

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.