Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sallad Nicoise med senapsvinägrett


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 560 g färsk vit tonfisk (eller 400 g tonfisk i vatten)
  • skalet av 1 citron
  • 150 g haricoverts
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 romansallad
  • 250 g romanticatomater
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • salt & peppar
  • machésallad
  • 50 g sardeller

Dressing

  • ½ schalottenlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk färsk hackad timjan
  • salt, svartpeppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olivolja

Instruktioner

  1. Koka äggen mjuka, ca 6 minuter.
  2. Pensla tonfisken med olja, salta och peppra och grilla tonfisken 30 sekunder på varje sida. Riv citronskalet över. Skär i skivor.
  3. Blanda dressingen.
  4. Koka haricovertsen i ca 4 minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av och torka.
  5. Skala och klyfta löken. Hetta upp lite olivolja i en panna och lägg ner tomaterna, och sardellerna. Låt fräsa några minuter.
  6. Skölj salladen och fördela sallad, grönsaker och ägg på tallrikarna. Häll över dressingen och montera tonfiskskivorna överst.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4