Ingredienser
- 4 ägg
- 560 g färsk vit tonfisk (eller 400 g tonfisk i vatten)
- skalet av 1 citron
- 150 g haricoverts
- 1 dl kalamataoliver
- 1 romansallad
- 250 g romanticatomater
- 1 rödlök
- olivolja
- salt & peppar
- machésallad
- 50 g sardeller
Dressing
- ½ schalottenlök, finhackad
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk färsk hackad timjan
- salt, svartpeppar
- 2 msk vitvinsvinäger
- 1 dl olivolja
Instruktioner
- Koka äggen mjuka, ca 6 minuter.
- Pensla tonfisken med olja, salta och peppra och grilla tonfisken 30 sekunder på varje sida. Riv citronskalet över. Skär i skivor.
- Blanda dressingen.
- Koka haricovertsen i ca 4 minuter i lättsaltat vatten, låt rinna av och torka.
- Skala och klyfta löken. Hetta upp lite olivolja i en panna och lägg ner tomaterna, och sardellerna. Låt fräsa några minuter.
- Skölj salladen och fördela sallad, grönsaker och ägg på tallrikarna. Häll över dressingen och montera tonfiskskivorna överst.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4