Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftigt grovt filmjölksbröd / bikarbonatbröd


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 5 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: ca 55-60 skivor

Ingredienser

2 bröd

4 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
6 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
2 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön/sesamfrön eller 50-50
2 dl rågkross
1 liter fil
2 dl lingonsylt (finns osötad)
ev. brödkryddor


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 gr.
  2. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner filmjölk och lingonsylt.
  3. Häll i bakpappersklädda formar (ca 1,5 liter)
  4. Ställ in i ugnen, längst ner i ca 1,5 timme.
  5. Låt svalna mellan kökshanddukar i 2 timmar innan brödet skärs upp.