Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftiga rosépepparbiffar med krämig pepprig sås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Biffar:
800 g nötfärs
2 ägg
1 finhackad fräst lök
1 tsk salt
1,5 msk kalvfond
1,5 msk mortlad rosépeppar
1 msk pofiber
1 dl vätska (mjölk, grädde, vatten etc)

Krämig rosépepparsås:
1 msk hel rosépeppar
1 tsk olivolja
100 g naturell färskost
1 dl grädde
2 dl vatten eller annan vätska (jag tog hälften mjölk, hälften vatten)
1,5 msk kalvfond
1 skvätt tamarisoja
1 tsk senap


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Fräs löken i lite smör eller olja. Blanda ihop med övriga ingredienser till biffarna.
Forma små biffar och stek i het panna, de ska mest få fin färg på båda sidor så går de klara i ugnen sedan.
Lägg i ugnsform och sätt in i ugnen.
Fräs rosépeppar i lite olja i en såskastrull.
Vispa ur pannan med lite vätska och sila sedan upp i kastrullen. Rör ner övriga ingredienser och koka upp såsen. Låt koka ihop tills den tjocknat. Smaka av med ev mer salt och rosépeppar (du kan mortla lite ner lite rosépeppar men det ska även vara hela i såsen)
Servera med valfritt tillbehör.