Ingredienser
1 kg nötfärs eller blandfärs
2 ägg
1 riven gul lök
2 dl mjölk (eller grädde)
1 dl havregryn eller 2 msk pofiber
1 tsk grillkrydda
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 msk dijon
2 krm svartpeppar
2 msk kalvfond
2–3 msk japansk soja
Svartpeppar
Sås:
250 g champinjoner, i kvartar
smör att steka i
skyn från biffarna
3 dl vatten
1 dl grädde
knappt 1 msk kalvfond (smaka av så det inte blir för salt)
lite redning av valfri sort
Instruktioner
Blanda ihop mjölk med havregeyn eller pofiber, låt svälla 5 minuter.
Blanda sedan ihop allt till smeten och forma biffar. Lägg i crockpot och sätt på LÅG i 4 timmar.
Dela det övetsta lagret från underst med en sked efetr ca halva tiden. Blanda försiktigt ihop biffar och sky.
När biffarna är klara lyft upp och förvara på fat så länge. Sila skyn från crockpoten. Stek champinjonerna i lite smör, vispa ner skyn, vatten, buljong, fond och grädde. Red med valfri redning. Smaka av sälta och krydda med lite peppar och lägg ner biffarna. Låt biffarna bli varma i såsen och server.