Dessa lussekatterna blir sååå saftiga och goda och man kan äta dem med bättre samvete än med dem bakade helt på vitt!
23 stycken á 6 PP
150 g smör
5 dl gammeldags mjölk
50 g jäst
250 g Kesella 10%
1 g saffran (2 paket)
1,5 dl fruktsocker alt 2 dl Canderel eller liknande
0,5 tsk salt
1,7 liter siktat dinkelmjöl
1 st ägg till pensling
Smula jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken och saffranet, det ska vara ca 37 g (fingervarmt) och häll det över jästen. Tillsätt kesella. Blanda ner sockerersättningen och salt och till sist mjölet. Arbeta degen blank och smidig tills den släpper från bunkens kanter. Låt jäsa övertäckt i ca 1 timme.
Värm ugnen till 225-250° (beror lite på hur varm er ugn blir vid 25og). Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta eventuellt in mera mjöl. Baka ut den till ca 23-25 lussekatter Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30-40 min.
Stick ner russin i ändarna och pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 5-8 minuter.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Hallå i vinter mörkret 🙂
Kollade på appen men tyvärr fanns inga lusse bullar. Jag försöker inte hitta lchf varianter på allt det gamla jag haft men just lusse vill jag prova.
Har alla dina böcker men missat i allt letande så frågan är: har du ngt recept på någon site, bok eller kommer det i appen??
Tack
Hej! Nej inga lussebullar/katter recept utan vanligt mjöl o socker! Jag har provat baka men njaaaaaae! Men du kan prova mitt kanelbullerecept, kan fungera!!
hej vad betyder PP och kan man/ är det bättre att använda kokosfett istället för smör?
Det betyder PRO points och är så Viktväktarna räknar. Det är ett recept jag gjorde förr när jag inte åt lchf
Det ser verkligen gott ut 🙂
Det måste jag baka i helgen,,mumma!
Så juligt och gott det ser ut!
/ Kramar Ida-www.lippstick.se
Bakat ditt andra recept med saffransbröd i långpanna, men använt Canderel istället. Mycket goda. Har även bakat LCHF saffransmuffinsarna. Jättegoda! Ska testa det här receptet oxå. Önskar dig en trevlig kväll!
Hejsan hej Åse!
Länkar gärna här till dig!!
Jag använde mig typ av samma som dig fast med vanligt socker istället för fruksocker! Jag som är GBP opererad klarade dom galant utan att dumpa! *YEY* Likaså att jag inte hade dinkelmjöl hemma utan det blev vanligt mjöl.. Så tack för tipsen söta du!
Kram
Malin