Hej hej!
Ahhhhh curry och ajvar – älskar kombinationen och om ni också gör det så tycker jag ni ska prova detta receptet!
Jag serverade blomkålsris till (Riven blomkål som är lätt förvälld) men valet är ditt vilket tillbehör du tar till.

Currybiffar i Ajvarsås
- Portioner: 6-8
Ingredienser
Biffarna:
800 gram nötfärs
2 ägg
2 msk kalvfond
2–3 msk curry
1 dl grädde eller annan vätska
salt, peppar
2 röda paprikor
1 gul lök
2–3 vitlöksklyftor
2 dl ajvar stark
2 msk tomatpuré
Kalvfond, soja, salt och peppar
5 dl grädde (eller kokosmjölk)
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ingredienserna till biffarna och forma biffar.
Stek i smör eller kokosfett tills de fått fin färg. Lägg biffarna i ugnsform när de är stekta.
Skär paprikan i mindre bitar, finhacka löken och stek i smör, riv ner vitlök, tomatpuré, ajvar och häll på grädden eller kokosmjölken.
Smaka av med kalvfond, soja, salt och peppar. Koka upp och häll sedan över biffarna och låt allt sedan gå färdigt i ugnen i ca 10-15 minuter.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

2 kommentarer
Denna rätt var såå god! Godaste jag ätit på länge. Åt biffarna tillsammans med stekta vaxbönor (tycker det funkar till det mesta). Både biffarna och såsen var hur goda som helst 🙂 tack för receptet!
Åh vad roligt att höra! Tack för feedback!