1 juli!
Och jag blir galen på detta vädret! 15 grader och regn här i Helsingborg! Långa lata dagar på våra fina stränder lyser med sin frånvaro!
Lite sol lovas nästa vecka men bara runt 18-20 grader. Börjar allvarligt fundera på att flytta till varmare breddgrader!
Lågkolhydratkost och Periodisk fasta är två starka nycklar till min egen hälsa och välmående.
Genom att till största del göra glutenfria val och begränsa socker och istället fokusera på ”whole food” och att äta allsidigt med grunden i kyckling, fågel, fisk, ägg, grönsaker i alla färger, lite nötter, hellre frukt än socker etc så mår jag mitt bästa jag.
Jag har däremot inga förbud och lever inte med nolltolerans åt något håll, det passar mig.
Jag har en uppsjö av goda, glutenfria lågkolhydratbröd på bloggen och även andra goda ”vanliga” matbröd.
1-2 skivor riktigt gott, hemlagat ”riktgt” bröd unnar jag mig ibland – ja jag skriver unna för jag njuter av av varenda tugga och mår bra efteråt – det är väl det som är hälsa!? =)
Denna filmjölkslimpan har jag mixtrat fram och den är såååå saftig och god! Som ni förstår på ingredienserna så är den varken glutenfri eller lågkolhydrat.
Mycket möjligt att man kan byta ut råg och graham mot bovete eller havremjöl och kanske något annat glutenfritt mjöl! Jag ska prova mig fram! Har ni kanske något tips?
Och provar ni detta med glutenfria mjöler så berätta gärna.
Jag väljer bort sirap som sötning och istället använder jag Önos lingonsylt utan socker.
Man kan använda vanlig lingonsylt med socker om det passar just dig bättre.
Ett toppenrecept om du som jag njuter av en skiva riktigt mustigt rågbröd ibland 🙂
Saftig och enkel Filmjölkslimpa
- Portioner: 60 skivor
Ingredienser
2 bröd
4 dl grahamsmjöl
3 dl havregryn
6 dl rågsikt
2 tsk bikarbonat
1,5 tsk salt
2 dl solrosfrön
1 dl hela linfrön/sesamfrön eller 50-50
2 dl rågkross
1 liter fil
2 dl lingonsylt (finns osötad)
ev. brödkryddor
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 gr.
- Blanda ihop de torra ingredienserna och rör sedan ner filmjölk och lingonsylt.
- Häll i bakpappersklädda formar (ca 1,5 liter)
- Ställ in i ugnen, längst ner i ca 1,5 timme.
- Låt svalna mellan kökshanddukar i 2 timmar innan brödet skärs upp.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
11 kommentarer
Bakade detta häromdagen så,himla gott och saftigt
Roligt att höra! tack för feedback.
Verkar gott, skall provas! 🙂
Hälsningar Ann
Jättegott bröd!!!
Igår bakade jag efter ditt recept på Sirapslimpa. Sonen älskar det! Bättre med hembakat med 5 ingredienser än köpebröd med evighetslång innehållsförteckning:)
Kanske ska prova med lingonsylt istället för sirap för variationerna skull.
Kul att höra! Håller absolut med, hellre hembakat än köpe!
Meen vad tråkigt med så dåligt väder:-(
Här i Bohuslän har vi haft soligt och varmt hela veckan. Ett par dagar som blåste rätt mycket men det var rätt skönt ändå när det fläktar.
Vädret har visat att det skulle bli regn men det har inte stämt. Jag är jättenöjd med sommaren så här långt.
Hoppas ni snart får bättre, annars får du styra kosan hitåt.
Ja dte är sååå tråkigt! Sista åren tycker jag Skåne haft så himla trista somrar! Får hoppas att det inte är en trend 🙁 Skönt att ni haft det fint åtminstone!
Vad trist att ni inte har så bra väder hos er. 😳 Vi har 20 grader och en klarblå himmel här i Mellansverige. Men visst lockar det att flytta till varmare breddgrader när sommaren är så kort och ibland regnar den bort…. hoppas ni får bättre väder i morgon. ☀️
Kram 🌸
Åh vad härligt! ja vi får hoppas att sommaren också kommer till Skåne snart!
Jammi vad gott detta låtet (och ser ut). Tror jag ska prova på att baka detta ikväll.
Önskat er bättre väder och en fin lördag.
/Eivor