Hej hej!
Kontorsjobb heeeeela veckan men det är skönt samtidigt att komma i fatt och få ordning på allt från bokföring till räkningar till bilder som ska in i min kontorsdator.
Som sällskap på kontoret har jag Bridgerton som jag snart kollat klart säsong 2 på – den är ju såååå bra! Fast den frångår böckerna en hel del.
I går så lade jag ut denna bilden nedan i stories och nämnde hur gott det är med kyckling gjord i Airfryer!
Snabbt var det många som undrade hur jag gjorde så här kommer!
Alltså detta blir såååååå gott och tar nolltid att göra!
Jag gör nästan aldrig kycklingfilé på annat sätt längre! jag tom tillagar fryst kycklingfilé i Airfryern!
Så här gör jag för magiska kycklingfiléer som ni sedan kan servera hel eller skära upp och ha i sallader etc.
Jag marinerar först kycklingen i 1 timme i kylen, jag brukar dra ner allt lite på känsla men marinad är väldigt förlåtande och det är enkelt att få bra om man håller sig till dessa ”regler”
Olja
Ngt syrligt: Tex vinäger, citron, yoghurt m.m
Smaksättare: Tex vitlök, lök, kryddor (timjan är magiskt i!), soja
Ngt starkt: Tex peppar/chili/senap
Ngt sött: Tex sweet chili, honung, ketchup, ketjap manis
Här kommer min marinad! (Till 1 filé)
Marinad:
1 msk olivolja
1 msk kinesisk soja
1 msk sweet chili
1 tsk paprika
1 tsk chili
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
Kycklingfiléerna bankas ut, detta gör att de möras men även att de tillagas fortare och blir perfekta att skiva upp.
Detta mina vänner är min trotjänare! MEATER+
Ni ska bara veta hur många termometrar jag avverkat genom åren och aldrig hittat den perfekta! Den här är magisk!
På 12% nu! HÄR
Jag tycker den här kryddan är såååå god till kyckling så jag kryddar med den efter kycklingen marinerats.
Meater+ kommer med en app som talar om när det man steker eller grillar är klart! Så smidigt.
Marinerad och utbankad och klar för Airfryern =)
Men först så hettar jag upp Airfryern i 5 minuter, detta påskyndar tillagningen och ger kycklingen en bra yta direkt!
In med mätaren och sedan 200 gr och sätt airfryern på 4 minuter! Bemärk att detta gäller utbankad filé!
Sluttemperaturen ska ligga på ca 68 gr. När kycklingen sedan vilar så stannar den på ca 72 gr vilket ger en saftig och smakrik kyckling.
Min Airfryer hittar ni HÄR
Efter 4 minuter vänd kycklingen och tillaga i ca 4 minuter till eller tills temperaturen är nådd! (72 gr.)
Efter det måste kycklingen vila i bakplåtspapper (inte i aluminiumfolie! Det innesluter värmen så kycklingen övertillagas)
Saftig smakrik kyckling! Halleluja!
15 kommentarer
Hej ! Nu ser jag alla dina bilder igen 😍
Åh vad bra! =)
Ser så gott ut! Måste provas. =)
Hej,är det premium eller smart du har?
Jag har en Premium, smart finns inte i vit.
Rekommenderar du denna airfryen framför Philips
Visst har du provat båda?
Kycklingen ser super ut!
Hej!
Jag håller på att utvärdera den för ett senare inlägg så det kommer 👏🏻🌟
Toppen 👍🏼
Då inväntar jag ditt inlägg.
Tack.
Ha en fin fortsatt dag☀️
Åh ser då gott ut! Ska jag nig prova ikväll 🙂 Vad har du för sås till? Hls Linda
Det är nog en färdig, misstänker Eriks Parmesansås =)
Hej! Kan man använda receptet i ugn?
I så fall vilket gradantal och hur länge?
Kram från Siv i Göteborg
Ingen mer olja i Airfryern? Det räcker med den i marinaden?
Och är det så här enkelt och snabbt att laga kyckling är det dags att rota fram och damma av apparaten igen.
Jajjemen!
Ingen mer olja!
Tack för tips – airfryern är ju användbar till så mycket mer än man tror. Särskilt i ett singelhushåll.
Vad är anledningen till att du vänder kycklingen? Bättre yta?
Yes! På samma sätt som man gör i panna eller i ugnen.