I går svängde jag ihop en enkel men väldig god middag! Smarrigt!!
Såsen passade perfekt till laxen och med en god äggsallad till blev det outstanding!
Att ugnsteka lax på låg värme har man inte alltid tid till men resultats blir så mycket bättre! Jag använder termometer som piper när innertemperaturen är 52 grader, ca 30 minuter misstänker jag.
4 portioner
4 laxfiléer
salt, svartpeppar eller ekologisk, sockerfri citronpeppar
Äggsallad
4 ägg
4 msk majonnäs
2 msk mjukt smör
salt, svartpeppar
Såsen
1/2 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
2 msk dijonsenap (efter smak)
1 tsk torkad dragon
1 tsk torkad oregano
salt, svartpeppar
Börja med såsen: Blanda majonnäs med creme fraiche, dijonsenap och kryddor. Smaka av och ställ kallt i någon halvtimme.
Salta och peppra laxen och lägg i form. Kör den på 120 grader till en innertemperatur på 52 grader.
Under tiden koka äggen hårdkokta. Hacka dem med äggskärare kors och tvärs och blanda med majonnäs och mjukt smör. Smaka av med salt och peppar.
Servera med valfria grönsaker.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
10 kommentarer
Har du tips på nåt gott vin?
Hubert Beck!
Mmm så gott och enkelt! Älskar lax i alla dess former så till påsk blir det givetvis lax, hoppas på fint väder så jag kan grilla den 🙂
Hej Åse!
Det låter ju smarrigt som bara den 🙂 jag älskar lax o man blir lite less på samma sås hela tiden. Fast min dotter kan äta hur mkt som helst av romsås :))
Ha en fin dag!
Kram
Romsås är ALLTID gott! :)) kram!
Mums vad gott. Igår gjorde vi din goda Caesarsallad, sjukt god. Fick dock sticka till affären i all hast, hade köpt sardiner istället för sardeller. Tyckte dom såg väldigt stora ut när jag öppnade burken, tog lite tid innan polletten trillade ner ; )
Ha en skön dag, kram kram
hahaha!! =)) härligt det smakade till sist!!
Vad gott det lät med äggsallad. Jag är dock inte så förtjust i senap så jag skulle nog göra någon annan sås till 🙂
Du kan skippa senapen och bara ha örterna i =)
Åh vad gott och enkelt det ser ut! Det är alltid lika trevligt att kika in på din sida varje dag.