Gomorron freda’! Och inte vilken fredag som helst utan luciafreda’!
Har ni blivit lussade? För 1 år sedan var Alice skolans Lucia, gullunge! Hon har blivit så stor sedan dess.
Jag insåg nyss att jag har en frisörtid kl 9! Så jag ska bara snabbt avsluta detta inlägget och dra på mig kläder och hasta iväg! Skönt att få bli fredagsfin!
I går blev det min favoritpasta! Sååååå gott! och enkelt.
Jag hade stora ACS räkor som låg upptinade så det gick snabbt och smidigt att svänga ihop middagen igår.
Först fräser jag ihop saffran, tomatpuré, tunt skivad vitlök och finhackad urärnad röd chili i lite olja.
Sedan får de skalade räkorna (stjärt borta) fräsa med i någon minut innan resterande ingredienser åker i pannan.
I går hade jag bönspaghetti i. Jag överdriver inte konsumtion av baljväxter och speciellt inte sojabönor. (De är dock låga i kolhydrater)
Men för mig är detta ett bra alternativ till vetemjölspasta.
I med riven parmesan – bästa!
När pastan kokat och runnit av blandar jag i med såsen. Vill man servera vid sidan om så kan man göra det!
Här kommer receptet! En härlig rätt en Luciafredag som denna!
Skriv utSaffranspasta med räkor
Description
1/2 dl olivolja
1 paket saffran
1/3 röd chili, urkärnad
1 vitlök solo, i tunna skivor
200 gr. halverade små tomater
400 g ASC Vannameiräkor, kokta
2 msk tomatpuré
2 dl vitt vin
2 dl tomatsås
1 dl grädde
1 fiskbuljong – t’rning (eller motsvarande fond)
2 dl riven parmesan
400 g spaghetti av vald sort
1 dl riven parmesan
Ingredienser
Tina räkorna. Ta bort stjärten.
Hetta upp en panna och fräs saffran, chili, vitlök, tomatpure, tomater och lägg sedan ner räkorna och fräs dem någon minut.
Rör ner vitt vin, buljong, tomatsås och grädde. Rör ner parmesan. Tillsätt den kokta spaghettin.
Blanda runt och smaka av med peppar. Strö över parmesan vid servering.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Jag skulle vilja göra denna rätt med ta bort vinet. Tycker att det blir lite besk smak då man kombinerar vin och saffran. Hur ska jag då ersätta de två dl som skulle ha varit vinet. Tillsätta mer grädde? Eller Vatten?
Hej, du behöver ju syra så då hade jag hellre tagit i lite citron men inte så mkt som 2 dl, då kan du fylla upp med grädde.
Detta låter grymt gott och kommer att bli huvudrätten på vårt alternativa julfirande på lördag!
Vad roligt! Hoppas du gillar Christel! 🤗😍
Lucia i all ära, men hos oss firar vi födelsedag denna dag. Vår ”lilla” tjej föddes just på Lucia, för 19 år sedan. Såå liten är hon inte längre, men när hon föddes var hon 44 cm lång och vägde 2185g. En riktig liten plutt.
Kram och trevlig helg! 💕
Jag undrar vad du menar med tomatsås. Antar att det inte är chilisås…?
Tack på förhand!
Hej Monica! Ska förtydliga i receptet! Jag hade passerade tomater igår (Muttis)