Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffransostkaka LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 msk valfri sötning
  • 1 kuvert saffran
  • 300 g keso
  • 200 gr. mascarpone
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1 dl mandelspån
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 34 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
  • topping: 0,5 dl mandelspån

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med vald sötning. Sila keson från överflödig vätska. Vispa sedan ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord springform. Toppa med mandelspån och grädda i ca 40 minuter tills kakan är ljusbrun och känns fast. Täck eventuellt över den med folie om den får för mycket färg och inte känns fast.
  2. Servera den ljumma ostkakan med lättvispad vispgrädde.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6