Ingredienser
- 4 ägg
- 3 msk valfri sötning
- 1 kuvert saffran
- 300 g keso
- 200 gr. mascarpone
- 2 dl grädde
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl mandelspån
- 1 tsk vaniljpulver
- 3–4 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
- topping: 0,5 dl mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med vald sötning. Sila keson från överflödig vätska. Vispa sedan ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord springform. Toppa med mandelspån och grädda i ca 40 minuter tills kakan är ljusbrun och känns fast. Täck eventuellt över den med folie om den får för mycket färg och inte känns fast.
- Servera den ljumma ostkakan med lättvispad vispgrädde.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6