6,4K
Detta receptet har jag faktiskt aldrig lagt ut här! Så på tiden nu 😉
Denna ska jag själv göra i morgon! MUMS!
Skriv ut
God morgon!
Jag vaknade tidigt, utvilad – jag är fortfarande kvar i Dubaitid + 3 timmar 😉
Kaffe och frukost i sängen och Nyhetsmorgon, en bra start!
Adventpynt står på schemat och så ska jag sätta övriga familjemedlemmar i arbete 😉
Detta receptet har jag faktiskt aldrig lagt ut här! Så på tiden nu 😉
Denna ska jag själv göra i morgon! MUMS!
Skriv ut
Saffransostkaka LCHF
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 msk valfri sötning
- 1 kuvert saffran
- 300 g keso
- 200 gr. mascarpone
- 2 dl grädde
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl mandelspån
- 1 tsk vaniljpulver
- 3–4 droppar bittermandelarom eller 2 hackade bittermandlar
- topping: 0,5 dl mandelspån
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C. Vispa äggen med vald sötning. Sila keson från överflödig vätska. Vispa sedan ner övriga ingredienser och häll smeten i en smord springform. Toppa med mandelspån och grädda i ca 40 minuter tills kakan är ljusbrun och känns fast. Täck eventuellt över den med folie om den får för mycket färg och inte känns fast.
- Servera den ljumma ostkakan med lättvispad vispgrädde.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
13 kommentarer
Kan jeg bruke stavmikser på kesoen om jeg ikke vil ha ”bitene”
Yes 🙂
Mums! Hvordan er denne uten søtningen? Jeg trigges så mye av sukker og erstatninger 🙁
Det är svårt att svara på då jag alltid använder sötning när jag bakar (triggas inte av det) men om du triggas av söta smaker så hade jag antingen inte bakat alls eller bakat utan, det är bara du själv som kan svara på om det blir gott. Lycka till!
Hej Åse. Min 13-åriga dotter bakade den här i lördags och jag måste säga att den blev precis som en ostkaka. Varmt tack för detta och alla andra recept, tips och idéer du delar med dig av.
Kram!
Här är det åxå adventfix på schema, sedan adventsmarknad i vackra Storforsen! En liten fråga, kan man ha kesella istället för mascarpone ? Ha en bra dag ??
Det tror jag nog! =) Trevlig adventförberedelsedag =)
Hej Åse
saffranskakan ser jättegod ut den måste jag göra men en liten fråga jag bakade Lchf mjuk pepparkaka
min blev lite svampig i konsistensen har du något råd ?
Ha en härlig 1.a advent.
Kram Ewa
Vispade du äggen riktigt riktigt pösig? Ägg måste vispas länge när man bakar utan gluten
Hej igen
Nä det gjorde jag inte tack så mycket för svar
ha det gott
”att” skulle det stå och inte art…
Tycker det är så fantastiskt art man kan äta ALLT lchf.. Det gäller ju bara att hitta alternativ och det är du ju VERKLIGEN helt fantstiskt duktig på.
Måste testa denna kaka!
Kram
Visst är det så! Int svårt att välja det bättre alternativet om man får mindre trista konsekvenser! KRAM!