Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saffransbullar – glutenfria, lågkolhydrat


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 1 g saffran
  • 1 msk rom
  • 3 ekologiska ägg
  • 1 dl sötning (Jag hade Ica sötströ)
  • 1 dl gammeldags mjölk
  • 50 g mjukt smör
  • 3 msk kokosmjöl (aman prana)
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 0,5 msk bakpulver
  • 1 nypa salt

Instruktioner

  1. Låt safrranet träcka i romen en stund.
  2. Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr gr vanlig ugn.
  3. Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner smöret, mjölken och saffranet. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Låt stå ca 10 min och fördela smeten i 6-8 muffinsformar. Ställ dem på en plåt. Pensla med vispat ägg och eventuellt mandelflarn.
  4. Grädda mitt i 25-30 min och låt sedan svalna under bakduk.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6