Ingredienser
- 1 g saffran
- 1 msk rom
- 3 ekologiska ägg
- 1 dl sötning (Jag hade Ica sötströ)
- 1 dl gammeldags mjölk
- 50 g mjukt smör
- 3 msk kokosmjöl (aman prana)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 0,5 msk bakpulver
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Låt safrranet träcka i romen en stund.
- Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr gr vanlig ugn.
- Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner smöret, mjölken och saffranet. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Låt stå ca 10 min och fördela smeten i 6-8 muffinsformar. Ställ dem på en plåt. Pensla med vispat ägg och eventuellt mandelflarn.
- Grädda mitt i 25-30 min och låt sedan svalna under bakduk.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6