7,8K
Saftiga safrransbullar utan mjöl och socker! Gotte!
Njaaaaae så snygga blev dem inte men de kan bli! Nästa gång! haha!
Jag kladdade upp smeten i formar bara – vill man ha dem slätare så kan man forma degen lite försiktigt med blöta händer och pensla med ägg. Mandelflarn blir snyggt till!
Detta är ett bra grundrecept, prova att fylla dem med sockerfri mandelmassa eller vaniljkräm.
Det är baserat på mitt recept på kanelbullar och släta bullar (som jag även har till semlor)
Skriv ut
Saftiga safrransbullar utan mjöl och socker! Gotte!
Njaaaaae så snygga blev dem inte men de kan bli! Nästa gång! haha!
Jag kladdade upp smeten i formar bara – vill man ha dem slätare så kan man forma degen lite försiktigt med blöta händer och pensla med ägg. Mandelflarn blir snyggt till!
Detta är ett bra grundrecept, prova att fylla dem med sockerfri mandelmassa eller vaniljkräm.
Det är baserat på mitt recept på kanelbullar och släta bullar (som jag även har till semlor)
Skriv ut
Saffransbullar – glutenfria, lågkolhydrat
Ingredienser
- 1 g saffran
- 1 msk rom
- 3 ekologiska ägg
- 1 dl sötning (Jag hade Ica sötströ)
- 1 dl gammeldags mjölk
- 50 g mjukt smör
- 3 msk kokosmjöl (aman prana)
- 2,5 dl mandelmjöl
- 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 0,5 msk bakpulver
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Låt safrranet träcka i romen en stund.
- Sätt på ugnen på 160 gr varmluft eller 180 gr gr vanlig ugn.
- Vispa äggen riktigt luftiga i 5 minuter, vispa sedan ner smöret, mjölken och saffranet. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ner i äggsmeten. Låt stå ca 10 min och fördela smeten i 6-8 muffinsformar. Ställ dem på en plåt. Pensla med vispat ägg och eventuellt mandelflarn.
- Grädda mitt i 25-30 min och låt sedan svalna under bakduk.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Annons för TrendRehab
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
19 kommentarer
Hela familjen älskar dessa saffransbullar, och jag tycker de är mycket godare än vanligt vetebröd. Idag gör jag vinterns första omgång, men det lär bli många fler! Mums…
Oj vad roligt att höra! tack för feedback! <3
Undrar vad innehåller sötströ??
Erythritol och Stevia
Om man inte har någon rom, kan man byta ut det mot något annat?
Vänligen Jenny 🍀
Du kan utesluta!
Testade att baka dem idag och det här kommer bli ett återkommande bak 😉
Kul att höra! =)
Hej! Tror du att man skulle kunna göra lussekatter med den här degen istället för lussekatts degen. Tror du den håller ihop?
Hej! Njae tror inte det men inte helt säker faktiskt
Tack för alla insprirerande recept! Har du tips på alternativ till kokosmjöl? Tror du att det funkar med havredryck/oatly grädde istället för gammaldags mjölk?
Prova att öka upp mandelmjölet bara och eventuellt lite mer fiberhusk. Havredryck går bra!
Åh, dom här är så goda. Har bakat dom sedan 2015 å kommit ner till 3 msk honung nu och det passar mig perfekt, men inte dom jag försöker bjuda som är riktiga sockergrisar, haha,ha 😉
Tusen tack för alla fina recept som du så generöst delar med dig.
Kram till dig/Tina
Toppen tips! Sitter just nu och letar efter menyn julafton på din blogg. Hittar fick ingen hemgjord sill. Har du recept på det? Kram
Hej! Jodå, flera stycken 🙂 finns bland julrecepten.
Vad gott med saffransbullar. Funderade just på om jag skulle baka ngt till imorgon, så det får bli dessa. Tack för all inspiration!
Härligt! Hoppas de smakar!
Gott till lucia👍🏼 Måste nog testa, kanske ta med på jobbet, för att visa att man inte behöver sockerbombens i december😘 mina kollegor bör nämligen snart ha intagit en årsförbrukning i socker, då vi når mitten av december… har varit där själv för ca 7 År sedan, så jag känner till decembersyndromet🎂 ha en underbar dag😁
Haha ja det är ju otroligt detta vilken galen sockerkinsumtion en del bedriver 😉 Då är det ju bra att någon balanserar upp det! Hihi =)