Ingredienser
Lax:
1 kg laxfilé
1 msk salt
4 krm svartpeppar malen
50 g smör
1 g saffran
Topping:
1 färsk fänkål
1/2 kruka dill
1 st citron
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 kruka dill
Instruktioner
Värm ugnen till 170 grader.
Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
Krydda med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran.
Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 min.
Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka dill och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.