Hej vänner och god lördag på er!
Här kommer ett recept som passar som handsken på julbordet.
Gillar ni saffran? Jag älskar!
Här kommer receptet till er!
Skriv utSaffransbakad lax med fänkål
- Portioner: 6-8
Ingredienser
Lax:
1 kg laxfilé
1 msk salt
4 krm svartpeppar malen
50 g smör
1 g saffran
Topping:
1 färsk fänkål
1/2 kruka dill
1 st citron
2 tsk olivolja
2 krm salt
1/2 kruka dill
Instruktioner
Värm ugnen till 170 grader.
Lägg laxfilén i en ugnsfast form.
Krydda med salt och peppar.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt saffran.
Häll saffranssmöret jämnt över laxen.
Sätt in laxen i ugnen i ca 20-25 min.
Topping: Strimla fänkålen tunt. Finhacka dill och riv citronskal. Blanda fänkålen med dill, citronskal, 2 tsk citronsaft, olja och salt.
Ta ut laxen ur ugnen och toppa med fänkålen. Dekorera med dillvippor och servera.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Underbara smaker, lax, saffran och smör. Tillbehör kan varieras efter smak.
Härligt att det smakade!