Ingredienser
Rotsellerigratäng
- 1 rotselleri (1 kg)
- 3 dl grädde
- 2 dl crème fraiche
- 200 gr. champinjoner
- 4 vitlöksklyftor
- 2 gula lökar
- salt, svartpeppar
- 2 kvistar rosmarin
- 150 g grevé
Rödvinssås
- 1 finhackad scharlottenlök
- 3 dl rödvin
- 3 msk Aceto Balsamico
- 3 msk oxfond
- 2 msk socker eller sockerersättning
- Smör att blanka av med
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Skiva rotsellerin och koka i lättsaltat vatten i ca 20 minuter. Ånga av i durkslag.
- Fräs skivad champinjoner i lite smör, krydda med franska örter.
- Skala och skiva löken. Blanda rotselleri, skivad lök, hackad rosmarin och svampen i en bunke. Lägg över i ugnsform. Blanda ihop grädde, creme fraiche, salt och peppar och blanda med riven ost. Häll över grönsakerna och sätt in i ugnen i 60 minuter. Känn efter med sticka om rotsellerin är mjuk.
Rödvinssåsen
- Fräs löken i lite smör tills den blivit mjuk. Vispa ner vin, balsamvinäger, oxfond, sötning och smaka av med salt och peppar. Låt reducera tills ca hälften återstår. Sila av löken eller låt den vara kvar, rör ner en klick smör för att blanka av såsen
Näringsinnehåll
- Portioner: 4