Hej på er!
Nu är vi tillbaka i Sverige igen och back in business! Hoppas ni alla haft en fin helg.
Jag tänkte bjuda er på det här smarriga receptet! Det här är min absoluta favorit på Olssons Skafferi i Helsingborg.
Så jag har helt enkelt försökt efterskapa deras recept! 🙋🏻♀️🥰
Om du har en sous vide låter du rostbiffen gå i 24 timmar på 55 °C, den blir magisk. Om inte så tillagar du den i ugnen som i receptet.
Det går självklart bra att köpa färdiga rostbiffsskivor och marinera dem.
Skriv utVitlöksmarinerad rostbiff
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver
Marinad:
1,5 dl olivolja
1 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 rödlök, finhackad
salt, peppar
Till servering:
Ugnsrostad potatis eller rotfrukter
Cocktailkapris
Oliver
Tomater
Ruccola
Instruktioner
Sätt ugnen på 125 °C.
Klappa in kryddorna runt om köttet. Stick in en termometer och ställ in rostbiffen i ugnen.
Stek till önskad innertemperatur 59 °C för medium rosa. Använd termometer. (Det tar ca 1,5-2 timmar)
Låt köttet vila i 20 minuter i bakplåtspapper innan det skärs upp i tunna skivor.
Lägg rostbiffsskivorna i marinaden och låt ligga i kylen över natten. Har ni ont om tid? Lägg då upp rostbiffen på ett fat och häll över marinaden. Låt gärna stå någon timme så köttet drar till sig marinaden.
Servera med tillbehören.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Ska man äta rostbiffen kall? Eller värmer du upp den igen?