Ingredienser
3 röda paprikor
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja eller kokosolja utan smak
12 körsbärstomater
6 dl vatten
1 buljongtärning
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm chiliflakes
400 g kokosgrädde (eller krämig kokosmjölk)
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 °C.
Olja en plåt och halvera de urkärnade paprikorna. Lägg dem med snittytan ner och rosta tills skalet börjar svartna och paprikan är mjuk. Låt svalna och dra av skalet.
Finhacka lök och vitlök och lägg i stor kastrull. Fräs i olja tills de mjuknat.
Tillsätt finhackade körsbärstomater och låt allt puttra i några minuter.
Grovhacka paprikorna och rör ner i kastrullen.
Häll i vatten, buljong, salt, peppar och chiliflakes. Låt allt småputtra i ca 10 minuter under lock. Tillsätt kokosgrädde och koka upp igen. Smaka av med eventuellt mer salt och peppar.
Mixa soppan slät med en stavmixer.