Ingredienser
- 800 g kycklinglårfiléer
- 1 citron skivad
- 2 st gula lökar
- 1 vitlök i klyftor klyftor
- 200 gr. champinjoner i kvartar
- 1 ask körsbärstomater
- 3 dl rosévin
- 1 hönsbuljongtärning
- salt, peppar
- 1 msk tamarisoja
- lite redning
- 2–3 msk hackad färsk rosmarin
- smör att steka i
Instruktioner
- Skiva citronen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg, lägg åt sidan.
- Skär champinjonerna i kvartar och skala och skiva löken. Skala vitlöken.
- Stek grönsakerna med kycklingen i smör eller kokosfett utan smak tills allt fått fin färg. Salta och peppra.
- Häll i vinet, buljongen, tamarisoja och tomaterna. Låt allt puttra på svag värme i 15 minuter.
- Häll i rosmarinet och låt allt puttra i ca 5 minuter till. Lägg ner citronskivorna vid servering.
- PS: Det går att reda av med lite grädde om man vill 🙂
Näringsinnehåll
- Portioner: 4