Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rosévinbräserad kyckling med rosmarin


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 800 g kycklinglårfiléer
  • 1 citron skivad
  • 2 st gula lökar
  • 1 vitlök i klyftor klyftor
  • 200 gr. champinjoner i kvartar
  • 1 ask körsbärstomater
  • 3 dl rosévin
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt, peppar
  • 1 msk tamarisoja
  • lite redning
  • 23 msk hackad färsk rosmarin
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Skiva citronen i skivor och stek i smör tills den fått fin färg, lägg åt sidan.
  2. Skär champinjonerna i kvartar och skala och skiva löken. Skala vitlöken.
  3. Stek grönsakerna med kycklingen i smör eller kokosfett utan smak tills allt fått fin färg. Salta och peppra.
  4. Häll i vinet, buljongen, tamarisoja och tomaterna. Låt allt puttra på svag värme i 15 minuter.
  5. Häll i rosmarinet och låt allt puttra i ca 5 minuter till. Lägg ner citronskivorna vid servering.
  6. PS: Det går att reda av med lite grädde om man vill 🙂

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4