Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Bästa rödvinssåsen


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 st schalottenlök, finhackad
1 lagerblad
1 kvist färsk timjan
4 dl rödvin
4 dl vatten
1 msk mörk balsamvinäger
12 msk kalvfond
1 msk smör
ev. salt och peppar
ev. ngn tesked rödvinsgelé för att balansera syran


Instruktioner

Koka upp vin, vatten, vinäger, kalvfond, lagerblad och låt allt reducera till hälften tills såsen tjocknat. Smaka av med ev. salt och peppar.
Blanka av med smöret innan servering.