Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rimmad torskrygg med parmesangremolata och blomkålsmos


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

Ingredienser

  • 4 torskryggar
  • 1 dl hackad, färsk persilja
  • 1 dl grovhackad mandel
  • 1 vitlök solo (motsvarande ca 3 klyftor)
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 citron, skalet
  • salt, peppar
  • 0,75 dl smält smör

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Blanda ihop ingredienserna till gremolatan.
  3. Rimma torskryggen i 10% saltlag (1 liter vatten, 1 dl salt).
  4. Fördela gremolatan ovanpå fisken, häll det smälta smöret över. Låt gå i ugn tills torsken har en innertemperatur på 48 grader, ca 20 minuter.
  5. Swrvera med blomkålsmos och en god sallad