Ingredienser
- 2 paket Renskav (á 240 gr)
- 1 gul lök
- 200 gr. färska eller frysta kantareller eller 2 små burkar konserverade.
- 2 dl creme fraiche
- 3 dl grädde
- 2 msk viltfond
- salt och peppar
- 1 msk osötad lingonsylt
- 0,5 dl färsk repad timjan
Blomkålsmos
- 1 stort blomkålshuvud eller 3 små
- 3 msk smör
- 1 handfull riven stark ost
- salt och vitpeppar
Instruktioner
- Tina renskavet lite och strimla det. Finhacka löken. Stek svampen i smör tills den vätskat ut, salta och peppra lite. Stek renskavet och löken i smör och blanda sedan med svampen. Rör ner fraîche och grädde och smaksättning och låt allt puttra i 5 minuter.
- Blomkålsmoset: Koka blomkålsbuketetr i ca 12-15 minuter i lättsaltat vatten. Låt sedan rinna av och ånga ur i kastrullen på plattan och vispa sedan med smör och riven ost. Smaka av med salt och vitpeppar.
- Servera med osötad lingonsylt.
- Förberedelsetid: 15
- Tillagningstid: 15
Näringsinnehåll
- Portioner: 4