Hej vänner!
Kikar in så här på lillördags eftermiddagen!
Inte gjort hälften av det jag tänkt men fått gjort annat jag inte tänkt göra, haha!
Jag och Michelle var på Yin Yoga i hot yoga salen – 75 minuter vid 10:15. LOVE IT!
Är så glad att jag hittat en konsekvens i yogan.
Hem och hoppa in i kaftanen 😆 Den här hittar ni HÄR. Kan knytas på massor olika sätt!
I går blev det
Regnbågslax i folie med pesto, feta, zucchini och tomater
Serverades med Kall yoghurtsås med citron- och vitlök. (favorit!)
Till det Ugnsrostad potatis eller blomkål med citron, vitlök och örter
SÅ gott!!
Först ut den kalla yoghurtsåsen. Bra att förbereda innan så att smakerna sätter sig.
Vi brukar blanda potatis med grönsaker, antingen äter man av det ena eller det andre eller både också!
Fiskpaket i folie är ju så tacksamt för man kan ta det man vill och har hemma.
Jag hade tunt skivad zucchini, tunt skivad rödlök och halverade tomatskivor i botten.
Toppade med regnbågslaxen. grön pesto, feta, skiavde kalamataoliver, basilika och olivolja.
Knycklar ihop bakplåtspappret och virar in i folie.
Ytterst svårfotat igår men ni får nöja er med mina och familjens vitsord: JÄTTEGOTT!
Alice åt rester nu efter skolan.
Här kommer receptet!
Skriv ut
Regnbågslax i folie med pesto, feta, zucchini och tomater
Ingredienser
4 portionsbitar regnbågslax med skinn (ca 150–200 g/st)
4 msk grön pesto
100 g fetaost, smulad
1 liten zucchini, tunt skivad
1 salladslök, tunt skivad
10 kalamataoliver, tunt skivade
ca 12 små tomater (gärna körsbärs- eller romantica), halverade
Färsk basilika (ca 1 kruka eller ett rejält knippe)
2 msk olivolja
Salt och svartpeppar
4 ark aluminiumfolie (ca 30x40 cm) eller folieformar
Bakplåtspapper i botten
Kall citronsås med yoghurt, basilika och vitlök:
2 dl turkisk eller grekisk yoghurt (eller crème fraîche om du vill ha den krämigare)
1 vitlöksklyfta, riven eller pressad
Rivet skal från 1 citron
1 msk färskpressad citronsaft
1 msk olivolja
1 liten näve färsk basilika, finhackad
Salt och svartpeppar
lite honung (valfritt)
Ugnsrostad potatis eller blomkål med citron, vitlök och örter:
800 g små färskpotatisar eller delikatesspotatis + eller blomkålsbuketter
1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta, riven
Rivet skal från 1 citron
1 msk citronsaft
1 msk hackad färsk rosmarin eller timjan
Flingsalt och svartpeppar
Instruktioner
Värm gasolgrillen till medelhög värme, cirka 180–200°C.
Lägg ut fyra ark aluminiumfolie på bänken och ringla lite olivolja i mitten av varje.
Fördela zucchiniskivor, salladslök och tomathalvor jämnt på varje ark.
Placera en bit lax med skinnsidan nedåt ovanpå grönsakerna och krydda lätt med salt och peppar.
Bred 1 tesked pesto på varje laxbiten och strö över smulad fetaost.
Strö skivade kalamataoliver över. Toppa med färska basilikablad och ringla lite extra olivolja över.
Vik ihop folien till täta paket men lämna lite utrymme överst så att värmen kan cirkulera.
Lägg paketen på grillen och stäng locket. Grilla i cirka 12–15 minuter tills fisken är genomstekt.
Servera direkt ur folien eller på tallrik med kall citronsås.
Kall citronsås med yoghurt, basilika och vitlök:
Blanda yoghurt, vitlök, rivet citronskal, citronsaft, olivolja och basilika i en skål.
Smaka av med salt och peppar och gärna lite honung för att balansera syran.
Låt stå kallt minst 15 minuter före servering.
Ugnsrostad potatis eller blomkål med citron, vitlök och örter:
Sätt ugnen på 225°C.
Skölj potatisen och halvera dem (eller låt dem vara hela om de är små).
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
Ringla över olivolja, riv i vitlök och citronskal, pressa över citronsaft och strö över örter.
Blanda runt ordentligt med händerna.
Rosta mitt i ugnen i cirka 25–30 minuter tills potatisen är gyllene och krispig.
Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar vid servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 4
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
