Räkpizza med curry (low carb, glutenfri)

av Åse

Hej på er!

Den här pizzan måste jag tipsa er om igen!
Den var med i min bok Ät & Njut! SLURP!
I morgon ska vi köpa med oss pizza ner till stranden, och jag ska se ifall de möjligtvis har glutenfri deg och den här toppingen!

Foto: Lisa Wikstrand

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkpizza med curry


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-4

Ingredienser

BOTTEN:
120 g naturell färskost
3 ägg
Drygt ½ dl parmesan
tsk oregano eller pizzakrydda
200 g riven mozzarella
2 msk Lindroos pulveriserat psyllium
1 tsk bakpulver

TOPPING
1 dl pizzasås
100 g riven mozzarella
150 g rökt finhackad skinka
100 g handskalade räkor
1 msk curry
1/2 banan + lite ananasbitar (konserv i juice)
½ dl jordnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa färskosten slät. Vispa sedan ner äggen, kryddor och mozzarella.
Smörj en ca 28 centimeter rund form med löstagbar kant. Lägg ett bakplåtpapper över botten och spänn fast kanten. Klipp rent överstickande papper.
Förgrädda botten i 20–25 minuter.
Bred pizzasåsen ovanpå.
Lägg på halva den rivna osten.
Sedan skinka, räkor, curry, jordnötter och till sist resterande ost.
Låt stå ett tag innan servering. Servera med lite pizzasallad. Bearnaise är gott till.
Annons för TrendRehab

JULKAMPANJ

Min kod 56KILO ger  25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

2 kommentarer

Lena 3 augusti, 2024 - 02:03

Hej. Jag förstår att pizzan ska in i ugnen efter förgräddning och toppingen lagts på, men det står inte utskrivet under instruktionerna.
Passar på att tacka för många fina supergoda recept som du lägger upp. Du har en trevlig inspirerande sida 😃






Svara
Åse 3 augusti, 2024 - 11:53

ej! Då lägger jag till det! 😊
Tack för att du uppskattar! 🩷

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.