5,K
Hej finingar!
Den här godingen har ni säkert sett i både böcker och tidigre i bloggen men jag lyfter den igen!
Passar lika bra till PÅSK så klart!
Räkcheesecake till Midsommar
Ingredienser
Botten
- 200 g mörkt glutenfritt lågkolhydratbröd som LCHF Kavring eller vanlig kavring
- 50 g smör
Fyllning
- 3 hårdkokta ägg
- 4–5 gelatinblad
- 1/2 citron, saften
- 200 g naturell färskost (Philadelphia)
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl majonnäs
- 1–2 msk pepparrot på burk
- 1 msk dijonsenap
- 3 msk röd stenbitsrom
- 2 msk finhackad dill
- 2 msk finhackad gräslök
- 1 liten rödlök
- 200 g skalade räkor
- 100 g kallrökt lax
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Garnering:
Dill, stenbitsrom, räkor och citron.
Instruktioner
- Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
- Tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt runt botten, ca 25 cm i diameter.
- Ställ in i frysen under tiden.
- Koka äggen.
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
- Vispa färskost, creme fraiche och majonnäs slätt. Vispa sedan ner pepparrot, dijon, stenbitsrom, hackade kryddor och rödlök.
- Grovhacka räkorna och strimla laxen.
- Pressa citronen i en liten kastrull, värm upp. Dra bort från plattan och rör ner gelatinbladen.
- Häll blandningen i röran och blanda noggrannt. Hacka äggen (skär ägget från båda hållen med en äggdelare) och rör ner. Smaka av med salt och peppar.
- Ta ut springformen från frysen och häll röran ovanpå. Spänn platsfolie ovanpå och ställ in kallt i minst 6 timmar.
- Garnera med dill, stenbitsrom, räkor och citron vid servering.
14 kommentarer
Kan man förberedda den dagen innan? O köra dekorationen den dagen man ska äta den?
Kan man göra den dagen innan och dekorera den dagen man ska äta den?
Absolut!
Kan man frysa ned den typ fyra dagar innan?
Cheesecaken? Eller du menar väl brödet?
Cheesecaken blir inte bra fryst det är ju en mat-cheesecake ingen glass-cheesecake =)
Den här blev sååå god!! Googlade ”midsommar lchf” & fick bla upp detta recept + en jättegod lax i ugn! 👌🏻 Kan man frysa tårtan?🤔
Vad roligt att höra! Ja det kan du!
Hej, nyfiken på er resa. Hoppas på många vackra bilder med massor av feelgood.
Det kommer komma! ❤️
Den där cheesecaken hade jag gärna mumsat i mig! Får se om jag ids göra den till nån helg när jag vill lyxa till det lite. Till semestern kanske (vilken känns en halv evighet bort).
Klänningen, den har du säkert nämnt tidigare. Var har du hittat den? Tycker om modellen och skulle vilja ha nåt liknande.
Njut midsommar och semester! Kram 💕
Lätt min favorit på buffébordet!!!
Härligt att höra!!
Grattis på födelsedagen och ha en härlig midsommar.
Anita
Tack Anita! Hoppas du haft en fin midsommar! ☀️