Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

RÄKBAKELSE (glutenfri lowcarb)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

12 skivor formfranska, (mitt low carb finns HÄR)
½ kg räkor (200 g skalade)
1 ägg
1 rödlök
1 dl crème fraiche
100 g färskost
1 ½ dl majonnäs,
3 msk dill
skal och saft av ½ citron
1 krm cayennepeppar
salt och peppar

Garnering:
20 skalade räkor
4 skivor citron
4 tsk stenbitsrom
4 dillvippor
4 längdskurna gurkskivor


Instruktioner

Skär ut 12 rundlar av brödet med hjälp av ett glas, Ø 7–8 cm.
Skala och hacka räkorna.
Koka ägget och finhacka det. Finhacka rödlöken.
Blanda samtliga ingredienser till räkröran och bred den på rundlarna. Lägg samman och bred räkröra runt om.
Ställ kallt och garnera vid servering.