Ingredienser
4 ägg
1,75 dl sötning som Nick’s Use Like Sugar eller liknande i ströversion (ej inte hermesetas eller canderel)
75 g smör
3/4 dl mjölk
1 dl kokosmjöl (gärna Aman prana kokosmjöl )
1 dl mandelmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljextrakt
1 nypa salt
2–3 tunna stjälkar rabarber
Instruktioner
Sätt ugnen på 160 gr varmluft eller 175 gr vanlig ugn.
Vispa äggen pösiga. Vispa ner sötning.
Smält smöret och blanda med mjölken. Vispa ner i äggsmeten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa ner i smeten. Vispa ihop i 30 sek.
Smörj en form, strö lite mandelmjöl i den. Häll upp smeten. (Min var fyrkantig ca 25 cm i diameter)
Skär rabarbern i tunna stavar och tryck ner lite försiktigt i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Känn med sticka om den är klar. Låt svalna och skär sedan i portionsbitar och förvara i tätslutande låda.