Hej hej! Här kommer receptet på rabarberchutney! Sååå god till hemmagjord glass eller till ostar!
Jag ger er två versioner, den ena blir lite mildare och passar mest till ostar och tex glass – den andra till kött, kyckling och grillat!
Använd receptet som bas, så kan ni addera / ta bort sötning, vinäger och kryddor.
Skriv ut
Rabarberchutney sockerfri
Ingredienser
- 300 g rabarber
- 1/2 liter jordgubbar
- 2–3 msk vitvinsvinäger
- 2 msk ica sötströ alt. uteslut.
För chutney med mer smak: (tex till kött, kyckling, grillat)
- 2 rödlökar, finhackade
- 1 msk färsk riven ingefära
- 1 msk curry
- salt, peppar
- lite chiliflakes
Instruktioner
Skär rabarbern i mindre bitar, noppa och halvera jordubbarna. Blanda i kastraull med vinägern och sötning (görs den andra versionen, addera de ingredienserna).
Koka upp och sänk sedan till låg värme, låt sjuda i ca 25 minuter.
Fyll en burk och låt stå i kylskåp några dagar. Eftersom inget riktigt socker används så är hållbarheten kortare.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
7 kommentarer
Hej! Undrar bara hur länge den klarar sig i kylen och om man ev kan frysa den? Använder i Coleslaw😊
Hur mkt är ”lite” chiliflakes?? 😅🤷♀️🙈
Några flingor 😅
Tack! För att du alltid har så många bra recept!😊👍🏻Det finns alltid något gott att hitta här hos dej!
Ha en härlig dag!☀️🇸🇪🌸
Kul det uppskattas! Glad Nationaldag! 🇸🇪
Åh, detta måste jag prova då vi har mycket rabarber 🙂
Tack för allt som du föreslår som är sockerfritt/mindre socker <3
Kram
Härligt! ❤️