Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Rabarber Sour


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Rabarbersockerlag:
300 g sköljd, putsad rabarber
3 dl socker eller Nick’s
12 dl vatten
34 hallon för mer rosa sockerlag

Drink:
6 cl Vaniljvodka eller Gin
3 cl Citronjuice
23 cl Rabarbersockerlag
2 cl Äggvita


Instruktioner

Börja med att göra rabarbersockerlagen.
Skölj rabarbern och skär i tunna skivor. Lägg i en kastrull ihop med vatten, socker och hallon. Låt sjuda i 10–15 minuter.
Stäng av värmen och låt dra i ytterligare 10–15 minuter. Sila av lagen och låt svalna helt, ­gärna över natten.

Häll alla ingredienser i en shaker och skaka den utan is för att skumma äggvitan.
Fyll sedan shakern med is och skaka igen tills drinken blivit kall.
Sila upp i ett cocktailglas och garnera med rabarber.