Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Quiche Lorraine i Sötpotatisskal


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 sötpotatisar
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 65 g spenat
  • 150 g rökt skinka
  • 150 g riven cheddar
  • 4 dl grädde
  • 5 ägg
  • salt, svartpeppar, paprikapulver

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r.
  2. Skala sötpotatisarna och skiva i tunna skivor, en mandolin är enklast.
  3. Spraya en hög pajskal med olja/smör (Jag använder Arlas SMÖR/RAPSOLJA Spray)
  4. För att göra sidorna, skär av botten på några sötpotatisskivor så du får en rak yta längst ner (se bild). Lägg 5-6 lager sötpotatisskivor. Spraya botten när den är satt med mer smör/olja. Sätt in i ugnenn ca 20 minuter.
  5. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör eller kokosolja. Låt spenaten fräsa med en liten stund.
  6. Finstrimla den rökta skinkan. Vispa ihop ägg, grädde och smaka av med kryddorna.
  7. Ta ut formen med sötpotatis och lägg skinkan i botten, sedan lök- och spenatblandningen och häll i äggstanningen, avsluta med riven cheddar.
  8. Höj ugnsvärmen till 200 gr. och grädda pajen i ugnen ca 30 minuter. Låt svalna innan servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6