Puttanesca med Zoodles (Spaghetti Puttanesca)

av Åse

Jag saknar absolut inte pasta i min kosthållning. Pasta är sjukt gott, allt för gott för min hjärna därför undviker jag det.
I min värld fungerar Zoodles, dvs Zucchininudlar/spaghetti minst lika bra!
En av de bästa redskapen jag har hemma är min grönsaksstrimlare! Jag har två stycken. En simpel/enkel som heter Veggie Twister, sedan har jag en större manick som gör jobbet ännu snabbare och lättare, den heter Spiral Vegetable Slicer (Model A4982799)och är av märket Paderno. Den köpte jag hem via Amazon.
I går blev det en mejerifri ”pasta”rätt mao Puttanesca. Så fräsch och hälsosam och man kan med fördel även slänga i lite skaldjur i denna rätten eller tom lite lax.
IMG_4184


IMG_4185
IMG_4191

IMG_4193
IMG_4213

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Puttanesca med Zoodles (Spaghetti Puttanesca)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 2 stora zucchinis
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 3 msk olivolja
  • 1 stor gul lök
  • 6 st finhackade sardellfilér i olja eller 4 tsk sardellcreme
  • 2 dl svarta urkärnade kalamataoliver
  • 0,5 dl medelstora kapris
  • 1 burk hela tomater i tomatsås
  • bladpersilja
  • 100 g parmesan

Instruktioner

  1. Fräs finhackad chili (kärna ur först), finhackad gul lök och finhackad vitlök i olivolja. Låt fräsa i ca 2 minuter. Rör sedan ner sardeller, oliver och kapris och låt fräsa en liten stund. Rör ner tomaterna och låt allt småputtra i 30 minuter.
  2. Strimla zuchinin och fräs en liten stund i olivolja, salta och peppra och rör sedan ner i tomatsåsen.
  3. Avsluta med att strö över rikligt med grovhackad bladpersilja och riven parmesan.
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 35

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

 

13 kommentarer

Amanda Spångberg 28 januari, 2015 - 21:16

Hej!
Jag som är väldigt ovan när det kommer till zucchini men precis beställd en sån där maskin du skriver om undrar om man bara sköljer den och kör den i maskinen eller om man måste skala den först? 🙂 Kanske världens dummaste fråga men zucchini är som sagt något jag ätit 1 gång.

Svara
Åse 28 januari, 2015 - 21:17

Inte skala 🙂 skär av ändarna bara.

Svara
Hanna 23 september, 2014 - 08:12

Hur länge ska man koka zucchinipastan/zoomen?

Svara
Åse 23 september, 2014 - 08:18

Zoodls ska inte koka! De äts antingen råa (saltade först i ca 15 minuter, så vätskan dras ut) eller så hettas de snabbt upp i stekpanna med olja.

Svara
T 17 augusti, 2014 - 22:15

Är den större manicken jobbig att montera ihop/diska osv? Erfarenheten är att såna maskiner mest blir stående i skåpen, hur bra de än är 🙁

Svara
Åse 18 augusti, 2014 - 12:05

Nej väldigt lätt!

Svara
Christina Solberg 8 augusti, 2014 - 09:52

Hej finaste Åse!!
Är sugen på twistern från amazon, fattar inte så mycket på leveranstexten, valde du 9-16 dagars leverans eller eller bara någon dag? Ser inte om det är stor prisskillnad.
Mvh
Kicki Solberg

Svara
Åse 8 augusti, 2014 - 09:57

Hej! 🙂 Jag tog 9-16 dagar!

Svara
Anna 7 augusti, 2014 - 10:45

Ser ju helt fantastiskt ut! Och fräscht! Minns du vad du betalade för din slicer, allt som allt? Har aldrig handlat på Amazom förut och har ingen aning om vad frakt, tull osv kostar. Googlade lite igår och läste att man i Sverige ”ska” handla från amazon.co.uk eftersom det är inom EU och att det oftast blir billigare att skicka till Sverige, men där gick den ju på motsvarande 385:- jämfört med 250:- på .com.

Svara
Åse 7 augusti, 2014 - 10:48

Nej kommr inte ihåg exakt men var runt 400:- inkl frakt och allt.

Svara
jenny hulten 5 augusti, 2014 - 13:41

Hej,,
vilken modell på Vegetable Slicer är det? Fanns en del att välja mellan på deras sida!
mvh
Jenny

Svara
Åse 5 augusti, 2014 - 14:59

Min heter bara Spiral Vegetable Slicer. Märke Paderno

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.