Ingredienser
Pulled Pork
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1-2 tsk chilipulver
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl barbequesås (mitt sockerfria recept HÄR)
Instruktioner
Klyfta skalad lök och vitlök och stek i smör i panna. Lägg i crockpoten.
Blanda kryddorna i en liten skål. Putsa karrén och klappa in kryddorna i den, spara ca hälften.
Stek köttet runt om tills den fått fin färg. Lägg över i crockpoten ovanpå löken. Klappa in resterande kryddning. Häll BBQ såsen över. Stäng locket och ventilen och sätt på manuell i 1 timme, har ni en turbo så tryck in turboknappen.
När tiden är ute så gör ett naturligt luftutsläpp på 15 minuter, släpp sedan ut resterande och öppna luckan. Dra i sär köttet med två gafflar och blanda med såsen. Häll av såsen som blivit över och red eventuellt för att ha som sås till serveringen.