Pulled Pork Crockpot Express (Turbo)

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken

Pulled pork är en sådan där rätt som jag nästan glömt bort, vi gör det sällan numer!
Synd för det är ju SÅ gott!

I söndags så gjorde jag den i min Crockpot Turbo Express!
Perfekt Pulled Pork under timmen! Galet!

Jag använde mitt vanliga recept på Pulled Pork: HÄR som grund.

Om man inte vill ha BBQ sås så hade jag rekommenderat att antingen ha köttbuljong och chilisås (tex 1 dl chilisås + 1,5-2 dl köttbuljong) eller blanda 1 dl chilisås med 2 dl mörk öl som porter)
Jag ska prova porter nästa gång!

Pottan satte jag på manual i 1 timme, sedan turboknappen så går tiden ner!

När tiden är ute så gör ett naturligt luftutsläpp på 15 minuter, släpp sedan ut resterande och öppna luckan.

Dra i sär köttet och blanda med såsen. Håll varm tills det ska ätas.

Voila!

Servera med valfria tillbehör som sallad, gurka, tomat, majs, picklad rödlök, yoghurt och koriander.

Små tortillas är goda att servera pulled pork i.

Även självklart gott i en Pulled Pork Sallad!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pulled Pork Crockpot Express (Turbo)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Pulled Pork
1,5 kg karré i bit
1 gul lök
1 hel vitlök
1 msk spiskummin
1 msk rökt paprikapulver
1-2 tsk chilipulver
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
2,5 dl barbequesås (mitt sockerfria recept HÄR)


Instruktioner

Klyfta skalad lök och vitlök och stek i smör i panna. Lägg i crockpoten.
Blanda kryddorna i en liten skål. Putsa karrén och klappa in kryddorna i den, spara ca hälften.
Stek köttet runt om tills den fått fin färg. Lägg över i crockpoten ovanpå löken. Klappa in resterande kryddning. Häll BBQ såsen över. Stäng locket och ventilen och sätt på manuell i 1 timme, har ni en turbo så tryck in turboknappen.
När tiden är ute så gör ett naturligt luftutsläpp på 15 minuter, släpp sedan ut resterande och öppna luckan. Dra i sär köttet med två gafflar och blanda med såsen. Häll av såsen som blivit över och red eventuellt för att ha som sås till serveringen.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

Min kod 56KILO ger 20% rabattALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
TrendRehab

4 kommentarer

Camilla 16 april, 2025 - 10:12

Hej hej, när du skriver ”När tiden är ute så gör ett naturligt luftutsläpp på 15 minuter, släpp sedan ut resterande och öppna luckan.” Vad menas med naturligt luftutsläpp? Jag har precis köpt min Turbo express och hittills vridit på ventilen så ångan kommit ut. Ska köra detta recept i BBQ såsen i morgon Skärtorsdag men fastnade lite på raden nu när jag printade ut receptet. Glad och mysig påsk <3

Svara
Åse 16 april, 2025 - 11:50

Hej Camilla! Vad roligt att du ska testa receptet – hoppas det blir riktigt gott!

Med “naturligt luftutsläpp” menas att man inte rör ventilen när tillagningstiden är klar, utan låter trycket sjunka av sig självt i ca 15 minuter. Efter det kan man släppa ut eventuell kvarvarande ånga manuellt genom att vrida på ventilen, och sen öppna locket.

Det är toppen att du frågar – det kan kännas lite förvirrande i början med alla inställningar! Lycka till med maten och ha en riktigt glad och mysig påsk du med! 🐣

Svara
Jenjo 15 mars, 2023 - 15:40

Åh vad smart att byta ut BBQ till annat. Jag äter BBQ men inte min favvo. Ska testa byta ut det.
Så enkelt egentligen, men jag kommer inte på sådana enkla saker själv tydligen. 😂
Ha det bästa fina du. Och stort tack för all den inspiration du ger, alla idéer och alla tips. Du är liksom bäst. 😉🥰
Kram!! ❤️

Svara
Åse 16 mars, 2023 - 12:39

Nä mina flickor är inte heller sååå förtjusta i bbq 😅 Prova och se! ♥️
Tack söta du för att du uppskattar och trivs här och för att du tar dig tid att skriva det 🥰💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.