Ingredienser
Pajdeg
- 3 dl mandelmjöl
- 0,5 dl skalade sesamfrön
- 40 gram smör
- 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 1 tsk salt
- 1 ägg
Pulled Chicken
- 1 kilo kycklingfiléer
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 4 dl chilisås (Ica Gott liv innehåller mindre socker)
- 1 msk chipotlepaste
- 2 msk tamarisoja
- 40 g tacokrydda utan socker
- salt efter behov och smak
- 1/2 röd spetspaprika
- + koriander
Stanning
- 3 ägg
- 3 dl grädde
- 3 dl riven ost
Instruktioner
- Mixa mandelmjöl och sesamfrön i mixer/blender – lägg i resterande ingredienser och kör till en deg. Lägg degen att vila i kylskåp ca 30 min – 1 timme
- Tryck ut i springform (ca 24 cm), det kan kräva lite tålamod, använd smörkniv för att platta ut det sista.
- Förgrädda skalet i 8-10 minuter i 170 grader.
Kycklingen
- Sätt ugnen på 170 gr.
- Rensa kycklingen och lägg i ugnssäker gryta med lock.
- Klyfta lök och vitlök och lägg ovanpå.
- Blanda ihop chilisås, chipotlepaste, tamarisoja, tacokrydda och salt och häll över kycklingen.
- Sätt på locket och låt gå i ugn i ca 2 timmar.
- Dra isär köttet med två gafflar och blanda med sås, lök och vitlök.
- Höj ugnsvärmen till 200 gr.
- Fyll skalet med kycklingen, vispa ihop ägg med grädde och ost och häll ovanpå, blanda lite.
- Tryck ner några tunna skivor paprika och grädda sedan i ca 30 minuter.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8