Ingredienser
2–3 kycklingfilér, putsade
Sås till kycklingen:
1 dl vatten
1/2 dl Olivolja
1/2 dl chilisås (typ heinz)
2 msk äppelcidervinäger
1,5 msk konc. kycklingfond
4 klyftor vitlök
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk rökt paprika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 liten mediumstark färsk jalapeno
Limesås:
2 dl Grekisk yoghurt
1 limejuice + skal
1/2 tsk sambal
1 vitlöksklyfta, riven
lite fibersirap eller honung
2 msk olivolja
Salt peppar
Sallad, gurka, tomat
färsk koriander
Instruktioner
Blanda ihop ingredienserna till såsen som kycklingen ska tillagas i.
Mixa slät i mixer.
Lägg den putsade kycklingfiléen i grytan, häll såsen över. Sätt på locket och stäng ventilen.
Sätt crockpoten på 10 minuter, HÖG och sedan turboeffekt om ni har en Turbovariant.
Gör under tiden limesåsen.
När tiden är ute gör ett 10-15 minuter naturligt utsläpp.
Ta upp kycklingen och drag i sär den. Lägg tillbaka i såsen och blanda lite.
Montera kycklingen på sallad eller valfritt tillbehör och drissla limesås över. Garnera med koriander om det gillas. Även gott med lite hackade cashewnötter.