Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pulled Chicken med limesås i Crockpot Express


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

23 kycklingfilér, putsade

Sås till kycklingen: 
1 dl vatten
1/2 dl Olivolja
1/2 dl chilisås (typ heinz)
2 msk äppelcidervinäger
1,5 msk konc. kycklingfond
4 klyftor vitlök
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk rökt paprika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 liten mediumstark färsk jalapeno

Limesås:
2 dl Grekisk yoghurt
1 limejuice + skal
1/2 tsk sambal
1 vitlöksklyfta, riven
lite fibersirap eller honung
2 msk olivolja
Salt peppar 

Sallad, gurka, tomat
färsk koriander


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till såsen som kycklingen ska tillagas i.
Mixa slät i mixer.
Lägg den putsade kycklingfiléen i grytan, häll såsen över. Sätt på locket och stäng ventilen.
Sätt crockpoten på 10 minuter, HÖG och sedan turboeffekt om ni har en Turbovariant.
Gör under tiden limesåsen.
När tiden är ute gör ett 10-15 minuter naturligt utsläpp.
Ta upp kycklingen och drag i sär den. Lägg tillbaka i såsen och blanda lite.
Montera kycklingen på sallad eller valfritt tillbehör och drissla limesås över. Garnera med koriander om det gillas. Även gott med lite hackade cashewnötter.