Pulled Chicken med limesås (Crockpot)

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Bagaren & Kocken

Hej på er alla rara läsare!

Hade ni en bra måndag? Det hade jag! Effektiv dag på kontoret, känns så skönt när man liksom spurtat i början på veckan!
I morse vaknade jag vid 6.30, lade mig direkt på IR madrassen + Chi maskinen och sedan cyklade jag till gymmet vid 7:50. Så himla nöjd med min nya elcykel! Går ju lika fort att cykla som att köra bil.

Hörrni igår så blev det den här goda salladen till middag! Jag äääääääälskar vår Crockpot Turbo Express – går så himla fort att laga mat!
Pulled Chicken på 20 minuter tex!
Jag hade kycklingfilé men det är ju väldigt gott med kycklinglårfilé, men då hade jag brynt dem först i panna (med lite smör eller olja)
Har ni ingen Crockpot express ja då kan ni tillaga i antingen vanlig Crockpot eller i ugn enligt nedan:

Ugn: 170 gr i 2 timmar
Crockpot: Låg 5-6 timmar eller på Hög ca 3-4 timmar


Mixad sås


Strax före locket på Crockpot Express åkte på.


20 minuter senare, kycklingen klar!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pulled Chicken med limesås i Crockpot Express


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

23 kycklingfilér, putsade

Sås till kycklingen: 
1 dl vatten
1/2 dl Olivolja
1/2 dl chilisås (typ heinz)
2 msk äppelcidervinäger
1,5 msk konc. kycklingfond
4 klyftor vitlök
1 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
1/2 tsk rökt paprika
1/2 tsk chilipulver
1/2 tsk spiskummin
1 liten mediumstark färsk jalapeno

Limesås:
2 dl Grekisk yoghurt
1 limejuice + skal
1/2 tsk sambal
1 vitlöksklyfta, riven
lite fibersirap eller honung
2 msk olivolja
Salt peppar 

Sallad, gurka, tomat
färsk koriander


Instruktioner

Blanda ihop ingredienserna till såsen som kycklingen ska tillagas i.
Mixa slät i mixer.
Lägg den putsade kycklingfiléen i grytan, häll såsen över. Sätt på locket och stäng ventilen.
Sätt crockpoten på 10 minuter, HÖG och sedan turboeffekt om ni har en Turbovariant.
Gör under tiden limesåsen.
När tiden är ute gör ett 10-15 minuter naturligt utsläpp.
Ta upp kycklingen och drag i sär den. Lägg tillbaka i såsen och blanda lite.
Montera kycklingen på sallad eller valfritt tillbehör och drissla limesås över. Garnera med koriander om det gillas. Även gott med lite hackade cashewnötter.

2 kommentarer

Emma 12 oktober, 2023 - 22:15

Det ser så spännande ut! Har du tips på tid/effekt om man saknar crock pot och behöver göra den på spisen?

Svara
ÅsaS 22 augusti, 2023 - 21:31

Så gott det här lät då! Borde ju gå att experimentera och laga i gjutjärnsgryta på spisen också. Det ska jag definitivt testa!
Har äntligen fått tillbaka lusten och orken att laga mat igen. (Jo, vi HAR ätit mat tidigare, men då har det varit tråkmat som gått fort att få fram på bordet, men inga ”wow, va gott det var!”-känslor..
Kram, och tack för all inspiration du bjuder på! 💕

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.