Ingredienser
4 proteinvåfflor:
1 dl kvarg
1 ägg
ca 15–20 g proteinpulver, neutral
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
salt
olja att steka i
Parmesankräm:
1 dl creme fraiches
1 dl parmesan
1/2 vitlöksklyftasalt, peppar
Toppa med
parmesankräm, handskalade räkor, finhackad rödlök, finhackad gräslök, löjrom (eller annan rom)
Citronskiva
Instruktioner
Blanda creme fraiche med parmesan, riven vitlök och smaka av med salt & peppar.
Rör ihop ingredienserna, låt stå ett tag.
Spraya ett minivåffeljärn med oljespray (eller hetta upp lite olja i en stekpanna)
Tillaga våfflorna någon minut på varje sida, öppna försiktigt och använd en gaffel för att lossa våfflan från våffeljärnet.
Lägg på en tallrik, lägg på parmesankrämen, räkor, rödlök, gräslök, löjrom och gräslök.