När jag var hos Anna i lördags så gjorde jag ju Ostvåfflor / Chaffles och jag tänkte att de här måste jag göra med mitt proteinvåffelrecept!
Och så blev det!
Blev så himla bra! Jag gjorde en parmesankräm och sedan hade jag kvar löjrom från i lördags i kylen från Ishavet och handskalade räkor i lag. Löjromen vill man ju inte ska bli dålig! Man kan självklart använda vilken rom som helst, jag gillar tex sikrom.
Blev en god söndagsrätt detta =) En proteinrik men lågkolhydsraträtt som mättar!
Proteinvåffla med löjrom, räkor och parmesankräm
- Portioner: 2
Ingredienser
4 proteinvåfflor:
1 dl kvarg
1 ägg
ca 15–20 g proteinpulver, neutral
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos pulveriserat psylliumfröskal
salt
olja att steka i
Parmesankräm:
1 dl creme fraiches
1 dl parmesan
1/2 vitlöksklyftasalt, peppar
Toppa med
parmesankräm, handskalade räkor, finhackad rödlök, finhackad gräslök, löjrom (eller annan rom)
Citronskiva
Instruktioner
Blanda creme fraiche med parmesan, riven vitlök och smaka av med salt & peppar.
Rör ihop ingredienserna, låt stå ett tag.
Spraya ett minivåffeljärn med oljespray (eller hetta upp lite olja i en stekpanna)
Tillaga våfflorna någon minut på varje sida, öppna försiktigt och använd en gaffel för att lossa våfflan från våffeljärnet.
Lägg på en tallrik, lägg på parmesankrämen, räkor, rödlök, gräslök, löjrom och gräslök.
JULKAMPANJ
Min kod 56KILO ger 25% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)