Proteinrikt kesobröd – enkelt och hälsosamt
Ett proteinrikt kesobröd är både enkelt att laga och perfekt för dig som vill ha ett snabbt, näringsrikt och glutenfritt alternativ. Basen består av keso, ägg och havregryn, vilket ger ett mättande bröd med stabilt blodsocker.
Att baka kesobröd är både enkelt och hälsosamt. Havregryn innehåller betaglukaner som kan sänka kolesterolet och hjälpa till att stabilisera blodsockret. Dessutom är de rika på viktiga vitaminer och mineraler som järn, magnesium och B-vitaminer.
Kesobrödsrecept
Jag har bakat kesobröd i över 12 år och har massor av varianter! Vill du prova ett bröd utan havregryn? Testa DETTA recept istället. Jag har även fler recept på bröd med havregryn – de är både goda och näringsrika. De flesta av mina brödrecept är utan vetemjöl, och du hittar hela brödkategorin HÄR.
Enklaste kesobrödet
Det här receptet är en förenklad variant av mina populära keso- och havrefrallor i Airfryer. Här behöver du bara röra ihop ingredienserna och bre ut smeten till en platta – smidigt och gott! Toppa gärna med vallmofrön för extra crunch.
Jag älskar att använda det här brödet till räkmackor. Just nu har jag en smörgås med skinka och stekt ägg med mig på tåget mot Örebro!
Efter 20 minuter är det klart och jag delar det i fyra delar. Jag brukar lägga bröden upp och ner i ugnen i 5 minuter sedan för att få lite yta på botten.
Enkelt, snabbt, gott och ett bra hälsosamt brödval! Kan ju inte bli bättre.
Assiett HÄR
Här kommer receptet!
Har du testat receptet? Berätta i kommentarsfältet vad du tyckte!

Proteinrikt kesobröd – snabbt, nyttigt och enkelt
- Portioner: 4
Ingredienser
2 ägg
2 dl keso
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/3 tsk örtsalt
För mer smak och tuggmotstånd: Tillsätt 1 msk frön (chia, linfrö eller solrosfrön) eller 1 msk hackade nötter.
ev. lite vallmo eller andra fröer att sprinkla över.
Instruktioner
Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
Rör ihop ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper till en rektangel eller kvadrat.
Strö ev lite fröer över och grädda i ca 20 minuter. Ta ut, dela i fyra delar.
Notering
Per skiva: 150 kcal, 13 g protein, 13 g kh, 6 g fett, 2 g fiber
IR_KAMPANJ - tom 31/3!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Just nu nedsatta priser på IR produkter vilket innebär hela 26% rabatt och uppåt.
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)

12 kommentarer
Provade precis att göra detta bröd.
Tyvärr fastnade det i bakplåtspappret.
Vad kan jag gjort för fel 🙈
Hade du bakplåtspapper? Inte smörpapper?
Gjorde om och Gjorde rätt 👍 denna gång med bakplåtspapper 🙈
Super gott 😁
hej, jag ska baka den idag men undrar vilken keso du har i receptet. Mini eller vanlig?
Jag använder vanlig men det går bra med mini.
Vi använde detta som korvbröd igår och det blev kanonbra. Jag plattade ut smeten så mycket det gick och fick ut sex stycken generösa korvbröd.
Väldigt gott och enkelt. Kan man frysa det?
Absolut! =)
Kesobrödet är supergott och lätt att baka! 👍😋Väldigt mättande också. Det känns inte heller ”äggigt” och det beror nog på havregrynen.
Det här brödet äter vi ofta! Tack för receptet! 🙏
Eller hur!? Ger så mkt godare smak också med havregryn tycker jag! Härligt att det smakar! 🤩
Ska prova receptet på direkten!
hoppas det smakade! 🤩