Proteinrikt kesobröd – snabbt, nyttigt och enkelt

av Åse

Proteinrikt kesobröd – enkelt och hälsosamt

Ett proteinrikt kesobröd är både enkelt att laga och perfekt för dig som vill ha ett snabbt, näringsrikt och glutenfritt alternativ. Basen består av keso, ägg och havregryn, vilket ger ett mättande bröd med stabilt blodsocker.

Att baka kesobröd är både enkelt och hälsosamt. Havregryn innehåller betaglukaner som kan sänka kolesterolet och hjälpa till att stabilisera blodsockret. Dessutom är de rika på viktiga vitaminer och mineraler som järn, magnesium och B-vitaminer.

Kesobrödsrecept

Jag har bakat kesobröd i över 12 år och har massor av varianter! Vill du prova ett bröd utan havregryn? Testa DETTA recept istället. Jag har även fler recept på bröd med havregryn – de är både goda och näringsrika. De flesta av mina brödrecept är utan vetemjöl, och du hittar hela brödkategorin HÄR.

Enklaste kesobrödet

Det här receptet är en förenklad variant av mina populära keso- och havrefrallor i Airfryer. Här behöver du bara röra ihop ingredienserna och bre ut smeten till en platta – smidigt och gott! Toppa gärna med vallmofrön för extra crunch.
Jag älskar att använda det här brödet till räkmackor. Just nu har jag en smörgås med skinka och stekt ägg med mig på tåget mot Örebro!

Kesobröd

Efter 20 minuter är det klart och jag delar det i fyra delar. Jag brukar lägga bröden upp och ner i ugnen i 5 minuter sedan för att få lite yta på botten.

Kesobröd

Enkelt, snabbt, gott och ett bra hälsosamt brödval! Kan ju inte bli bättre.

Kesobröd


Assiett HÄR

Kesobröd

Kesobröd

Här kommer receptet!
Har du testat receptet? Berätta i kommentarsfältet vad du tyckte!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Proteinrikt kesobröd – snabbt, nyttigt och enkelt


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

2 ägg
2 dl keso
2 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1/3 tsk örtsalt
För mer smak och tuggmotstånd: Tillsätt 1 msk frön (chia, linfrö eller solrosfrön) eller 1 msk hackade nötter.
ev. lite vallmo eller andra fröer att sprinkla över.


Instruktioner

Sätt ugnen på 180 gr varmluft.
Rör ihop ingredienserna och bred ut på bakplåtspapper till en rektangel eller kvadrat.
Strö ev lite fröer över och grädda i ca 20 minuter. Ta ut, dela i fyra delar.

Notering

Per skiva: 150 kcal, 13 g protein, 13 g kh, 6 g fett, 2 g fiber

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.