Prinskorvgryta med äpple, curry och paprika

av Åse

Hej hej!
Här kommer ett smarrigt recept med prinskorv!

012a4864


Som sagt, vårt träd dignar av häääääärligt goda äpplen och det är en synd att inte äta dem (hej säsongsmat!) och eftersom jag inte äter frukt allena utan bara i mat så passar jag på.
Äpple, gul paprika och röd paprika i en härlig symfoni!

012a4867
In i pannan med en rejäl klick SMÖR! (ännu mer symfoni)

012a4869


Ner med kryddor och grädde och efter 10 minuter – Klaaaaaaaart!
Snabbt, enkelt och med massor av smak!

Givetvis går vanlig prinskorv också bra =)

012a4870

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Prinskorvgryta med äpple, curry och paprika


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 325 g  prinskorv (kyckling eller vanlig)
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 äpple
  • 50 gr smör
  • 2 msk mangocurry (eller bara curry)
  • 2 msk chilisås
  • 3 dl grädde
  • salt och peppar efter smak
  • 2 msk hackad persilja

Instruktioner

  1. Grovhacka paprikor och äpple. Hetta upp en panna med smör, lägg i prinskorvar, paprika och äpple. Stek i ca 5 minuter. Rör ner cury och chilisås. Häll ner grädde och koka upp och låt sjuda en stund. Strö lite persilja ovanpå. Servera med valfritt tillbehör.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4

2 kommentarer

Susanne 27 oktober, 2016 - 16:26

Testade detta till lunch idag och det var riktigt smaskigt! Hade i 200g spenat också bara för att få lite mer färg. Gult, Rött och Grönt!

Svara

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.