Ingredienser
100 g mörk choklad minst 70%
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1/2 dl standardmjölk
1 vaniljstång
1/2 dl Ica sötströ eller vanligt socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Hetta upp försiktigt. Ta bort från plattan.
Tillsätt hackad choklad i gräddmjölken
Vispa äggulorna med sötning och häll sedan försiktigt (i en tunn stråle) chokladsmeten i äggsmeten.
Fördela smeten i små ugnsformar. Riv lite choklad ovanpå chokladsmeten.
Ställ formarna i en ugnsform och häll sedan upp ljummet vatten till mitten av chokladformarna. Låt grädda i ugn, ca 50-60 minuter.
Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten.
Sätt i kyl i några timmar innan servering, gärna över natten.