Jag vet inte vad som hänt med mig – kan ni fatta!?
Jag har aldrig varit ett chokladfan direkt. Alltid älskat kola och riktigt sött (typ vingummi och annat sötsliskigt) men numera när jag äter sött så blir det mer mustigt choklad, salt och riktigt surt!
Det är ändå lite häftigt hur hjärnan kan förändras beroende på de spår man styr in den på.
Detta är en av mina favoritdesserter!
Om jag skulle ranka mina favoritdesserter så blir det:
- Surt, syrligt, surt, syrligt! haha! Åhh älskar! Text kladdiga citronmuffins eller citronmousse med lemoncurd, Citronpaj
- Saltlakrits! Tex min lakritskolasås!
- Riktigt mustig choklad! Som min kladdkaka eller den HÄR rätten nedan!
Ni hittar alla min sötsaks / dessert recept HÄR
Detta receptet är den perfekta avslutningen på en helgmiddag, try it!
Skriv utPots de créme au chocolat
- Portioner: 6
Ingredienser
100 g mörk choklad minst 70%
3 äggulor
2 dl vispgrädde
1/2 dl standardmjölk
1 vaniljstång
1/2 dl Ica sötströ eller vanligt socker
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda grädde, mjölk och vaniljstången + fröna i en kastrull. Hetta upp försiktigt. Ta bort från plattan.
Tillsätt hackad choklad i gräddmjölken
Vispa äggulorna med sötning och häll sedan försiktigt (i en tunn stråle) chokladsmeten i äggsmeten.
Fördela smeten i små ugnsformar. Riv lite choklad ovanpå chokladsmeten.
Ställ formarna i en ugnsform och häll sedan upp ljummet vatten till mitten av chokladformarna. Låt grädda i ugn, ca 50-60 minuter.
Känn efter om de är klara genom att röra lite på formarna, smeten ska dallra lite i mitten.
Sätt i kyl i några timmar innan servering, gärna över natten.
8 kommentarer
Ser riktigt gott ut! Kan de stå i kylen i ca 24 timmar innan servering? Ska de stå framme en stund innan servering eller skall de serveras kalla?
De kan förvaras i kylen och ska serveras kalla =)
Hej!
Tack för en toppensida! Har precis bakat en matpaj med ditt jättebra recept på pajdeg ☺️
Jag inser nu när jag köpt ingredienserna för denna efterrätt att jag inte har tillräckligt med små ugnsformar. Tror du att det går att göra i en större form och sedan lägga upp på tallrikar? Eller blir det helt knasigt kanske…
Har alternativt en sån där muffins”plåt”, men då måste man ju också ta ur efterrätten ur den innan man ska servera…
Vänliga hälsningar ☺️
Hej!
Jag kan dessvärre inte rekommendera eller sia om hur det blir. Pots de creme görs i små kärl..
Jag har aldrig förstått mig på det där. Om jag tröttnar på att följa dig eller någon annan, inte känner att ditt innehåll passar så klickar jag ju bara bort. Det finns ju inte ett enda tvång bara eget val. Avfölj o klicka bort om det inte passar. Det är ju inte svårare än så.
Kram!
Nä men det är ju skillnad på folk och folk 😉 KRAM
Ser inte receptet på Pots de créme eller är det jag som ser fel?
Uppdatera browsern så ser du säkert =)