Ingredienser
1 kg färsk potatis eller zucchini
2 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
1 paket bacon (à 140 g)
2 msk gula senapsfrön
4 msk äppelcidervinäger
1/2 tsk torkad rosmarin
1 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1/2 dl finhackad persilja
1 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 rödlök
Instruktioner
Om zucchini används istället:
Skala och tärna zucchinin i 1 cm tjocka tärningar.
Fräs tärningarna i 1 msk olja utan att de får någon färg, salta och peppra lite. Det räcker med 3-4 minuter så att de blir lite mjuka. Ställ åt sidan så att de får kallna.
Strimla baconet och stek det krispigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Hetta upp resten av oljan på medelvärme i en stekpanna. Lägg i senapsfröna, täck med lock och låt fräsa tills fröna börjar poppa. Tillsätt hälften av äppelcidervinägern. Låt koka 1-2 minuter.
Blanda resten av äppelcidervinägern med rosmarinen, majonnäsen, dijonsenapen och nästan all persilja. Halvera körsbärstomaterna. Skala och hacka rödlöken.
Blanda potatisen eller zucchinin med nästan all baconet, senapsfräset, dressingen, tomaterna och rödlöken. Garnera med resten av baconet och persiljan.